MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Mindig van mit megvalósítani

2014.03.27. 16:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila immár harmadik hete Portugáliában, a NELO hajógyártó központjában készül az idei szezonra. Mint korábban elmondta, bízik benne, hogy a tavalyi eredményeit meg tudja ismételni és még rá is tud tenni egy lapáttal. Ez azt jelenti, hogy az 1000 és 5000 méter mellett, kipróbálná az 500 méteres számot is.

Ahhoz, hogy ebben is bizonyítani tudjon, egy sokkal összetettebb felkészülésre van szüksége. Éppen ezért amíg a többi szegedi „csak” négy hétig élvezi Portugália vendégszeretetét, addig ő hat hetet készül odakint.

„Folyamatosan dolgozunk, hiszen mindig van mit megvalósítani. Az eddig eltöltött időben sok mindent megtettünk, ami az edzéstervben szerepelt, és azt mondhatom, hogy jól és hasznosan telt az eddigi idő” – mondta a pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese arról, hogyan áll az eltervezett munkával

Noha korábban arról volt szó, hogy „külön versenyt” is vív majd a szintén Portugáliában készülő Kozák Danutával, ez a verseny inkább csak közös készülés lesz. „Nem lesz Kozák - Vajda párharc, hiszen teljesen másra készülünk. Volt eddig egy közös edzésünk, és majd a jövő héttől lesz több is, amikor a csapatom hazautazik” – mondta nevetve Attila.

Vajda egyébként – ahogy az elmúlt években megszokhatta – szeretteitől távol ünnepelte születésnapját, amely mindig a felkészülés legsűrűbb szakaszára esik. Amíg tavaly a 30. születésnapján Kubában „megünnepelte magát” a karibi tengerparton, idén nem volt semmilyen különleges meglepetése.

Mivel Attila hosszú évek óta tagja sportága élmezőnyének, így túl van már számos felkészülésen. Felmerülhet a kérdés, mivel motiválja magát olyankor, amikor "elege van" a kenuzásból?

„Mikor már azt érzem, hogy elegem van, olyankor elgondolkozok azon, hogy miért vagyok itt és mi az, amit szeretek ebben az egészben. Kicsit megpróbálok visszatekinteni azokra az időkre, amikor még gyerek voltam és azokat az élményeket felidézni. Ezek sokszor tudnak plusz erőt adni” – mondta a szegedi klasszis, aki elárulta, nála is, mint minden embernél természetesen vannak jobb és kevésbé jobb napok. Ennek ellenére igyekeznek a legjobbat kihozni a helyzetből.

Az idei szezon a válogatókkal, Világkupa versenyekkel, az Európa-bajnoksággal és a világbajnoksággal igen hosszúra nyúlik, ennek ellenére, nincs számára fontossági sorrend van a versenyek között.

„Természetesen vannak megjelölt versenyek, amik fontosnak tekinthetőek, ilyenek a válogatók, a Világ kupa, és persze a Világbajnokság! De lesz még  más is az idén. Maratonin is indulni  fogok párosban Györe Attilával és  bizakodunk, hogy abban is jók leszünk” – mondta Attila arról, hogy idén is szeretné feszegetni a saját határait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr105881514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása