MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Lassan minden hiányzik otthonról

2014.04.06. 15:14 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgVéget ért az EDF Démász-Szeged kajakosainak és kenusainak egyhónapos portugáliai edzőtáborozása. A csapat jelentős része az elmúlt hétvégén hazajött, az olimpiai bajnok Vajda Attila azonban „ráhúz” még egy kicsit, ő további két hétig élvezi a NELO hajógyártó központjában lévő tábort.

Attila ezt így is tervezte, hiszen már korábban elmondta, a megszokottól kicsit másképp készül az idei szezonra, és ebbe a tervbe illeszkedik bele a hathetes edzőtáborozás. Ugyanakkor felmerülhet a kérdés, miként bírja ennyi ideig az összezártságot az edzőpartnereivel?

„Ez idáig egészen jól ment minden, senkivel sem volt gondom. Most, hogy a többiek hazamentek, Kozák Danutával naponta egyszer van közös edzésem, és eddig úgy tűnik, jól tudunk együtt dolgozni” – mondta a háromszoros világbajnok. 

A 31 esztendős klasszis elárulta, az edzőtábor során teljesen nem tud kikapcsolni, de azért igyekszik, hiszen tudja, nem nagyon szabad semminek elvonnia a gondolatát a felkészüléstől. Nevetve bevallotta, próbálja hasznosan elütni a szabadidejét, de ez nem mindig sikerül.

„Teljesen változó, hogy mennyit olvasok egy edzőtáborozás során. Most kicsit kevesebbet olvastam, hoztam ki könyvet, de inkább most a nyelvtanulás játszott fontosabb szerepet abban a kis szabadidőben. Hoztam ki több angol tankönyvet és azokat forgattam” – mondta arról, mennyi könyvet fogyaszt el egy edzőtábor során.

"A Paulo Coelho könyveket nagyon szeretem, gyakorlatilag majdnem mind megvan, és mindet olvastam. ugyanakkor a filmek közül a vígjátékok vezetik a listát” – mondta az irodalmi és filmes ízléséről.

„Lassan minden hiányzik otthonról. Nagyon jó itt, mindenünk megvan, de hosszú távon semmi nem adhatja meg azt a nyugalmat, amit az otthon tud” – mondta arra a kérdésre, hogy mi hiányzik számára itthonról a legjobban.

Sok panaszra valóban nem lehet okuk, hiszen az időjárás remek, így talán könnyebb a napi 20-30 kilométeres penzumot letudni. Szükség is van ilyen kemény felkészülésre, hiszen Attila tervei között idén is komoly sikerek szerepelnek.

Amellett, hogy a hazai válogatókon is bizonyítania kell, a Világkupa versenyek mellett a brandenburgi Európa-bajnokság és az augusztusi moszkvai világbajnokság is vár rá. De „szokásához híven” idén is talált magának plusz motivációt, a maratoni vb-n is indulni szeretne párosban Györe Attilával.

De vajon vannak-e olyan kenuzáshoz köthető megszokásai, amiken az edzőtábor alatt sem változtat? „Ilyen nincs, amit meg  kell tenni azt mindenhol meg kell tenni. Bemelegítés, edzés, levezetés. Minden nap!” – mondta a tavalyi vb egyik legszenzációsabb sikerét szerző kenus. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr455962978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása