MOL csapat Kenu Blog

A kapitány 16 kvótát vár a szegedi vb-n

2011.05.13. 11:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Alig több mint három hónap, egészen pontosan 97 nap van hátra az idei év egyik legnagyobb szabású hazai sportrendezvényéig, a szegedi kajak-kenu világbajnokságig. Hétfőtől pedig már a jegyeket is árulják az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, melyre eddig 75 ország adta le a nevezését. A Maty-éren megrendezendő viadalra 90 ország mintegy 2000 versenyzőjét várják, s a kibővített lelátókon naponta 11.300 néző szurkolhat majd.

Az eseményre a legolcsóbb napi jegy ezer forintba kerül majd, míg a négynapos bérletért 24.900 forintot kérnek. A jegyeket az IBUSZ irodáiban, illetve a világbajnokság hivatalos honlapján, a www.szeged2011.hu honlapon lehet megrendelni.

Vaskuti István, a magyar és a nemzetközi szövetség alelnöke elárulta: az elmúlt hétvégén a poznani Világkupa-versenyen járt, ahol lépten-nyomon érzékelte, hogy a nemzetközi mezőny milyen nagy elvárásokkal tekint a szegedi világbajnokság elé. Ebben természetesen szerepet játszik, hogy 1998-ban és 2006-ban is emlékezetes világbajnokságot rendeztek Szegeden.

A világbajnokság rajtjáig 97 nap van hátra. Storcz Botond szövetségi kapitány elmondta, hogy az elmúlt hétvégén, a férfi kajakosok versengésével elkezdődött a válogatás, és reményei szerint július közepére alakul majd ki a vb-n induló hazai csapat összeállítása.

Storcz elmondta, szegeden nem érmekben, hanem kvótában gondolkozik. „Tizenhat kvótával számolok, úgy gondolom a hat női számban mindegyikben szerzünk, a négy kenuszámban is és a férfi kajakosok is a megszerezhető nyolcból hatot legalább szereznek” – összegzett a kapitány.

A korábbi háromszoros olimpiai bajnok kajakos elmondta, mindenki egyenlő eséllyel indul a válogatókon, senkinél nem számítanak a korábbi eredményei. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a sportág fejlődése miatt, már az olimpiai kvalifikáció megszerzése is hatalmas fegyverténynek számít.

Ugyanakkor a nőknél – akiknél szinte össznépi elvárás nem csak a kvóta, de az éremszerzés is – jóval összetettebb a helyzet, hiszen Janics Natasa kiválásával új hajókat kell „építeni”. Egyelőre még nem tudni, hogy a huszonkilencszeres világbajnok Kovács Katalin melyik számban indul, az azonban biztos a kapitány szeriont, hogy aki egyesben áll rajthoz, az nem mehet párosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr442900326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása