MOL csapat Kenu Blog

A győzelmemet Édesapámnak ajánlom

2011.08.20. 17:58 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila határtalanul örült világbajnoki győzelmének, csak azt sajnálta, hogy édesapja nem élhette meg ezt a fantasztikus viadalt.

Vajda Attila pénteken megszerezte a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság első aranyérmét a férfiak részéről. A magyar kenus sokáig együtt ment a mezőnnyel, majd a hajrában – ahogy tőle megszokhattuk – otthagyta őket és végül közel egy hajóhosszal nyert.

„Már amikor elkezdődött a világbajnokság tudtam, csak én nyerhetem ezt a számot. Annyit dolgoztunk, és semmi nem hátráltatott a felkészülésben, hogy éreztem, itthon, hazai pályán csak én nyerhetek” – mondta az olimpiai bajnok.

Azt mintha örömében elfelejtette volna, hogy a vb előtt egy héttel egy vírusnak köszönhetően magas láza volt, és antibiotikumos kezelésre szorult. „Még most is kapok vénásan gyógyszert, de erre nem is gondoltam a döntő alatt. Ahogy a közönség szurkolt, csak a győzelemre tudtam gondolni” – mondta az immár kétszeres világbajnok, aki első, 2007-es győzelmekor se volt 100 százalékig egészséges.

A szurkolók valóban fantasztikus hangulatot teremtettek és a győzelem után hatalmas ünneplés rendeztek. Ehhez persze kellett Vajda is, aki előbb felállt kenujában, majd a szurkolókat vezényelte, végül pedig arccal a vízbe borult, több ezer ember hatalmas ovációja mellett.

„Szeretek együtt élni a szurkolókkal, ők végig nagyon jól bíztattak, a végén járt nekik egy kis show. Ez volt az én válaszom az ő fantasztikus buzdítására”.

Vajda Kolonics György fogta a kezét és vezette győzelemre. Most ugyanez az érzés volt benne édesapjával kapcsolatban, akit tavasszal veszített el és pont a döntő előtt két nappal lett volna a születésnapja.

„A győzelmemet Édesapámnak ajánlom, aki nagyon készült erre a versenyre, de sajnos nem élhette meg” – mondta Attila, aki a győzelme után sem pihenhet sokat, hiszen ma már a MOL által szervezett szurkolói ankéton osztott ki több száz aláírást, zászlóra, pólóra, vagy papírra.

„A pihenés még odébb lesz, hiszen nemsokára Londonban az előolimpián állok rajthoz, majd a maratoniban is kipróbálom magam” – mondta a közeljövőben esedékes terveiről.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr83167254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása