MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Semmi nem ér fel azzal az értékkel, amit az olimpia képvisel

2012.02.02. 14:28 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az olimpiai bajnok Vajda Attila jelenleg Portugáliában készül, ahol három hetes edzőtáborozáson vesz részt. A népszerű kenus a felkészülés egyik legfontosabb részének tartja a mostani időszakot, hiszen az itthoninál jobb időben, és végre nem csak edzőteremben, hanem vízen is tréningezhet.

Attila mindent alárendel az ötkarikás játékoknak, így nem tartja kizártnak, hogy kihagyja az idei Eb-t a megfelelő olimpiai felkészülés érdekében. A Londonba olimpiai és világbajnoki címvédőként érkező sportoló négy éve, Pekingben esélyesként nyerni tudott, és mint elmondta, idén sem nyomasztja, hogy Londonban a címvédés az elvárás vele szemben.

„Különösebben nem nyomaszt a teher, hogy mindenki aranyérmet vár tőlem, én úgy fogom fel, hogy ez is csak egy olyan verseny, mint a többi, csak a helyszín változik, szinte minden más ugyanaz” – mondta az esélyesség terhéről.

Attila szerint minden olyan sportolónak, aki olimpiai sportágban szerepel, élete során az egyik legfontosabb célja, hogy olimpiai bajnok legyen. Ennek megfelelően neki se kell külön motiváció a felkészülés során.

Elmondta, ugyanúgy megy neki ennek az évnek is, mint a tavalyinak vagy a tavalyelőttinek. Nem arra gondol, hogy ez egy olimpia és meg kell védenie a címét, hanem, hogy egy világverseny, amelyet meg kell nyernie.

„Annak a sportolónak, akinek esélye van kijutnia egy olimpiára vagy már kvótát szerzett, annak mindent alá kell rendelnie ennek, hiszen akárhány versenyt rendeznek abban az évben, egyik sem ér fel azzal a színvonallal és azzal az értékkel, amit az olimpia képvisel” – mondta az olimpia jelentőségéről.

Nyolc éve gyakorlatilag az utolsó pillanatban került ki az olimpiára, és saját bevallása szerint még rutintalan volt és nem fogta fel teljesen mit is jelent egy olimpia. (Ennek ellenére bronzéremmel tért haza Athénból.)

„Most már könnyebb helyzetben vagyok, tudom, hogy mire kell odafigyelnem. Az elmúlt három évben Vécsi Viktorral felépítettük hogyan akarunk eljutni az olimpiára, és kiépítettek egy olyan biztos útvonalat, amelynek tudjuk, hogy mi lehet a végeredménye”.

A babonákkal nem foglalkozik, ezt meghagyja édesanyjának. Ő inkább hisz magában, az edzőjében és az elvégzett munkában, és mindent megtesz azért, hogy ez a munka végül gyümölcsöző legyen. Éppen ezért az edzéseknek és a versenyeknek is megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni magából. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr104050806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása