MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Ott tartok, ahol kell, azon az úton haladunk ahol kell

2012.05.03. 15:25 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila talán már maga sem tudja pontosan megmondani, hogy az idei felkészülés során hány kilométert evezett. Az olimpiai bajnok kenus Portugáliában fagypont körül, míg itthon az évszakhoz képest szokatlan kánikulában rója a távokat.

„Különösebben nem foglalkoztat az időjárás, de azért örülök, hogy meleg van. Úgy érzem jól haladunk a felkészüléssel, véleményem szerint ott tartok, ahol kell, azon az úton haladunk ahol kell” – mondta a szegedi hős.

Attila örömének adott hangot, hogy edzője Vécsi Viktor szerint is ott tart a felkészülésben ahol kell, és az előre eltervezett ütemben haladnak nem titkolt céljaik felé. Amint azt Vécsi is kiemelte, eddig elkerülték őket a sérülések, betegségek. „Én is mindent megteszek, hogy elkerüljem ezeket, de ez nem csak az olimpia miatt van így, törekszem sérülésmentesen letudni a felkészülést minden évben” – mondta Vajda. 

Attilára idén az első megmérettetés éppen Szegeden vár, ott rendezik ugyanis az olimpiai válogatót. Az első válogató június 15-17-én lesz. Abban az esetben, ha Vajda Attila nyer, akkor ő kerül az olimpia csapatba. Amennyiben nem az olimpiai bajnok nyeri a válogatót, akkor július 6-8. között lesz a második válogató. Ha a két válogatót két különböző versenyző nyeri, akkor szétlövés dönthet a londoni indulóról. 

Attila – edzőjéhez hasonlóan - egyébként nem foglalkozik különösebben a nemzetközi riválisaival. „Nem szoktam különösebben keresni a híreket, információkat róluk, de ha látok egy újságcikket, amiben szerepelnek, azt elolvasom. Írni bárkiről bármit lehet, majd a pályán kell bizonyítani”.

Úgy véli majd Duisburgban, a Világkupán foglalkozik velük, amikor személyesen tud viszonyítani. Akkor már tud következtetni, látja, hogy ki, mennyire felkészült, és azt is, hogy jó úton járnak e, hiszen akkortól már nagy csodákat nem lehet csinálni az olimpiáig.

Így az sem zavarja különösebben, hogy a US Today „számításai” szerint az üzbég Menkov lesz az olimpiai bajnok, míg neki be kell érnie az ezüstéremmel. „Addig jó, amíg őt hozzák ki bajnoknak, addig az ő vállát nyomja a teher és az én győzelmemre is jobban fizetnek a fogadóirodák” – mondta nevetve.

Bevallotta, igazából nem érdeklik az ilyen jellegű statisztikák, elemzések. „Igazából mindig vannak nagynevű „hozzáértők”, elemzők, de nem foglalkozom velük, nekik ez a dolguk. Van, akinek írni kell, másoknak elemezni, nekem edzeni és versenyezni”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr624486246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása