MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila nem akar kifogásokat keresni, úgy érzi mindent megtett

2012.08.08. 14:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila hatodik lett a londoni olimpián a kenu egyesek 1000 méteres futamában a Londontól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney központban. A 2008-as olimpia bajnoka a rajtnál beragadt és a folytatásban sem tudott közelebb kerülni az élen haladókhoz.

Féltávnál is csak a hetedik helyen haladt, miközben az élen Menkov, Brendel és Goubel nagyon elment a többiektől. Négyszáz méterrel a cél előtt Vajda megpróbálta megnyitni a hosszú hajrát, de a hajója csak nem akart megindulni, a vezető hármas, s ezzel együtt a dobogó pedig egyre távolodott. A számot a német Sebastian Brendel nyerte, aki a tavalyi szegedi világbajnokságon eltörte a lapátját, így nem jutott döntőbe.

Attila az olimpia előtt egyébként épp a német riválisát mondta titkos esélyesnek, hiszen a zágrábi Európa-bajnokságra el se utazott, így senki nem tudta miként halad, hol tart a felkészülésben. Brendel végül egy hajóhosszal nyerte a versenyt, a spanyol David Cal nagy hajrával jött be a második helyre, míg a harmadik a kanadai Mark Oldershaw lett.

Vajda mellett a másik nagy esélyesnek tartott üzbég Menkov is lecsúszott a dobogóról. Brendel egyébként az előfutamok során is remekelt, hiszen futamában már akkor is legyőzte Menkovot és Vajdát is. 

Nem felmentve Attilát, de az itthoni kánikulai felkészülés után nem lehetett egyszerű átállni két nap alatt a londoni hidegre, és a párás levegőben asztmája is kiújult.

Attila a verseny után a Magyar Televízióban elmondta, nem csalódott, mert maximálisan kihajtotta magát. „Jól látszott, kikkel kell versenyeznem, és büszke vagyok, hogy ők vertek el. Ők azért küzdöttek, ami nekem már megvan” – mondta Attila.

A 29 éves klasszis elmondta, nem akar kifogásokat keresni, úgy érzi mindent megtettek a szegedi csapattal, ebben az eredményben a munkájukon lívül a szívük a felkészülésük is maximálisan benne van. Magáról a versenyről úgy vélte, azzal tisztában volt, hogy a rajtja nem szokott jól sikerülni és a pályát is így építették fel edzőjével. Azzal azonban nem számolt, hogy 250 méternél már jelentős vesztes pozícióban volt.

„Alapvetően úgy volt felépítve a futam, hogy a második fele gyorsabb lesz, ehhez azonban az kellett volna, hogy ne kapjak sokat az első felében” – mondta a televízióban. Hozzátette, az volt a terv, hogy 500-nál megindul, de a többiek is hasonló taktikával készültek.

Ennek ellenére az utolsó 250-es részideje neki volt a leggyorsabb, ami jól mutatja, hogy mindent beleadott. Attila elmondta, jelenleg ő a legjobb kenus Magyarországon, ami most egy olimpiai 6. helyet ért. A szám érdekessége, hogy 1948 óta senkinek nem sikerült a címvédés. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr684701860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása