MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila nem hagyott kétséget a válogatón, hogy ki a legjobb kenus itthon

2013.06.02. 10:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila remekelt a kajakosok és kenusok idei első válogatóversenyén. Az olimpiai bajnok kenus két számban indult és mindkettőben diadalmaskodott, így jogot szerzett az indulásra a portugáliai Montemor-o-Velhóban június közepén sorra kerülő Európa-bajnokságon, és az augusztus végén rajtoló, duisburgi világbajnoksággal kapcsolatban is előnybe került a második válogató előtt.

„Nem volt rossz verseny. Még annak ellenére sem, hogy kötőhártya-gyulladással és torokgyulladással bajlódtam egész héten, ami jelentősen nehezítette a felkészülést. Szerencsére, amiket előzetesen bevállaltam, azt sikerült hoznom” – összegezte a hétvége történéseit Attila.

Ezekkel a győzelmekkel nem csak az Eb-részvételt harcolta ki, de lépéselőnybe került a vb-csapatba kerülésért is. Az Eb után lesz még egy válogató, és ha azt is megnyeri, akkor ő képviselheti Magyarországot augusztusban a duisburgi világbajnokságon. Ha valami „csoda” folytán mégsem ő nyerne, akkor szétlövéssel döntik el, ki indulhat a vb-n.

Vajda 1000 méteren mintegy két másodperccel nyert a második helyen célba érő Vasbányai Henrik előtt. „Örülök, hogy kilenc évvel fiatalabb riválisom megszorongatott és nem egy sima verseny volt. Őszintén mondom, erre van szükség itthon, hogy a nemzetközi mezőnyben is jó eredményeket érjek el” – mondta Peking olimpiai bajnoka.

Attila az 5000 méteren – a két héttel korábbi világkupához hasonlóan – fölényes győzelmet aratott, több mint fél perccel (31 másodperccel) előzte meg a másodikként célba érő Varga Dávidot.

„Jól mentem a hosszabb távon is, de ebből még nem szabad hosszabb távú következtetéseket levonni, hiszen minden verseny más. Ezen a távon a rajt a legfontosabb, ott kell előre állni és akkor nem kell „szenvedni” valakinek a hullámain. Ha ez sikerül és a saját iramomat tudom menni, a többiek biztos, hogy nem bírják és leszakadnak” – mondta Attila, akire most három hét kemény munka - közte egy kisebb alapozás – vár az Európa-bajnokságig.  

Attila formája mindenesetre bizakodó, hiszen az idei évnek úgy vágott neki, hogy mihamarabb szeretné feledtetni a tavalyi csalódást keltő szereplését. Korábban úgy fogalmazott, idén ismét szeretné bebizonyítani, hogy nem csak egy a sportága legjobbjai között, hanem ő a legjobb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr385339783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása