MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Az idei évnek Brendell a favoritja, de ő is legyőzhető

2013.06.15. 07:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgPénteken a portugáliai Montemor-O-Velhóban megkezdődött a gyorsasági kajak-kenu Európa-bajnokság. A 35 fős magyar csapatból Vajda Attila volt az első, aki bemutatkozott. Peking olimpiai bajnokának nem kellett megszakadnia, éppen annyit adott ki magából amennyi a biztos döntőbejutáshoz kellett.

Attilának előfutamában az első három között kellett célba érkeznie, s ezt a célt könnyedén teljesítette. Meglepetésre a futamot a cseh Martin Fuksa nyerte, második a címvédő, londoni aranyérmes német Sebastian Brendel lett, míg Attila épp annyit adott ki magából, ami a biztos továbbjutáshoz, jelen esetben a harmadik helyhez kellett.

Vajda már korábban elmondta, az idei év során legfontosabb célja, hogy bebizonyítsa, a tavalyi év csak kisiklás volt pályafutásában. Az olimpián hiába érezte úgy, hogy tökéletes volt a felkészülése, a C1 1000 méteres versenyen az előfutamából és középfutamából is a második helyet megszerezve jutott a döntőbe. Ott azonban a hármas pályán versenyezve hatodik helyen ért célba 3:50,926 időeredménnyel.

„Az a célom, hogy legnagyobb ellenfelemet a német Brendellt minél jobban megközelítsem. A szegedi Világkupán egy másodperccel vert meg, bízom benne, hogy Portugáliában közelebb kerülhetek hozzá, esetleg meg is előzhetem” – mondta az elutazás előtt.

Attila idén év elején úgy nyilatkozott, minden versenyen szeretne dobogóra állni, és bebizonyítani, hogy továbbra is ott van a legjobbak között. Ennek megfelelően a májusi szegedi MOL kajak-kenu Világkupán két számban indult, és amíg a kenu egyesek 1000 méteres távján második lett - Brendell mögött -, az 5000 méteres távon nem volt nála gyorsabb.

Akkor úgy fogalmazott az Európa-bajnokságon és az augusztusi világbajnokságon is kiegyezne egy arany és egy ezüstéremmel. Tisztában van vele, hogy Brendell a favoritja az évnek, de nem tartja elképzelhetetlenek, hogy le tudja győzni őt.

Hogy nem bíz semmit a véletlenre, hogy a sikeres Világkupa hétvége után is ugyanolyan elszántsággal vetette bele magát a munkába, mint előtte. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a hazai válogatókon – mely előtt kötőhártya-gyulladással és torokgyulladással is meg kellett küzdenie - megközelíteni se nagyon tudták őt.

Ami talán ennél is fontosabb, hogy remekül érezte magát a hajóban, és edzője is elégedett volt vele. Ő is úgy véli, az év kezdet jó volt, és ha nem jön közbe váratlan esemény, komoly eredményeket érhetnek el idén.

Bizakodásra adhat okot, hogy Attila egyébként is remekelt eddig a kontinensvetélkedőkön, hiszen 2007-ben Pontevedrában, majd két évvel később Brandenburgban is aranyérmes lett C-1 1000 méteren. A német városban még egy ezüstöt is szerzett a C1 4 x 200 m-es csapat tagjaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr275362052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása