MOL csapat Kenu Blog

Attila minden energiájával a szegedi vb-re készül

2011.01.28. 20:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila tavaly év végén egy tüdőgyulladás miatt hetekig nem tudott edzeni. Aki ismeri az olimpiai bajnok kenust, tudja jól, ez számára szinte „büntetés” volt. A kiesett edzéseket az év elején akarja bepótolni, ahogy ő mondta, utol akarja érni magát.

Saját bevallása szerint az edzések mellett leginkább pihenni szeret, szinte csak aludni van ereje. „A felkészülés mostani szakaszában naponta kétszer edzünk. Egy edzés minimum két óra, a napi penzum tizennégy kilométer futás, 5-6000 méter úszás és ehhez jön még a konditermi edzés. Vízi edzés talán márciusban lesz”.

Az év fő eseményéig, a szegedi világbajnokságig már 200 nap sincs hátra, és Vajda szerint ez lehet, hogy másoknak soknak tűnik, szerinte nagyon kevés. Úgy véli hamar itt a tavasz, amikor végre vízre szállhatnak, onnantól pedig rohan az idő, hiszen az edzések mellett jönnek a válogatók, júniusban a belgrádi Európa-bajnokság és máris itt az augusztus, a hazai rendezésű vb-vel.

A mostani megerőltető edzésmennyiséghez természetesen rengeteg energia is kell. Ezt az edzések közötti étkezésekkel kell bepótolnia. Attila elmondta, jelenleg senki nem foglalkozik vele, mennyit és mit eszik, rájuk van bízva.

„Azt ehetem, amit akarok. A választék bőséges, és az elmúlt évek alatt már kitapasztaltam, a szervezetemnek mi a jó, tudom, miből mennyit kell ennem. Ebből nem volt soha gondom” – mondta Attila, miközben éppen ebédelni igyekezett. 

Mint elmondta, nincs számukra súlykorlát, így ha akar, 95 kilósan is versenyezhet, a lényeg, hogy az edzéseken és a versenyeken minél jobban szerepeljen. Elsősorban Szegeden, a világbajnokságon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr352621740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása