MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Érzelmileg a szegedi, szakmailag az idei vb a csúcs

2013.12.23. 18:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila idén a duisburgi világbajnokságon megszerezte pályafutása harmadik aranyérmét. A 30 esztendős kenus a tavalyi olimpiai szereplés után idén bizonyítani akarta, hogy továbbra is számolni kell vele a világ legjobb kenusai között. Az Eb-n negyedik, majd az augusztusi vb-n első helyen zárt.

Vb-győzelme után elmondta, ez még nem azt jelenti, hogy a legjobb a világon, hiszen legalább tizenkét-tizenhárom olyan versenyző van, aki alkalmas arra, hogy világbajnok legyen. Úgy vélte arról, hogy a kilences döntőből ki áll fel a dobogóra, a mentális tényezők döntenek. Ő viszont idén mindent alárendelt annak, hogy világbajnok legyen.

„A világbajnoki címek között teljesítményileg nem tudok különbséget tenni. Ha össze kell őket hasonlítani, az érzelmi dolgokban lesznek különbségek, és természetesen Szeged felé billen a mérleg. Már korábban megfogadtam, nem akarom úgy abbahagyni, hogy egyszer egy szegedi vb-n ne nyerjek aranyérmet” – mondta Peking egyetlen egyéni olimpiai bajnoka.

Vajda elárulta, régóta érezte úgy, ezzel tartozik azoknak, akik nem tudnak elutazni más világversenyekre, de Szegedre kimennek szurkolni. Véleménye szerint ezért is számított nagyon sokat a két évvel ezelőtti vb-elsősége, hiszen saját magán kívül rengeteg embernek okozott örömöt.

„Szakmailag az idei viszi el a prímet. Két okból is, hiszen jubiláltam, éppen tízedik éve versenyzem kenu egyes ezer méteren. Most tudtam elérni azt, hogy két egyénit indultam és mindkét számban érmet szereztem” – összegzett Vajda, aki Duisburgban az 1000 méter világbajnoki címe mellett 5000 méteren is rajthoz állt, és a hosszabb távon ezüstérmet szerzett.

Ez volt eddigi pályafutása során a legeredményesebb versenye, hiszen ezt megelőzően csak egyszer tudott kér éremmel zárni. Még a 2009-es brandenburgi Európa-bajnokságon az 1000 méteren szerzett aranya mellé a 4 x 200-as váltó tagjaként bronzérmet szerzett.

„Ráadásul megvédtem a címemet, amit ebben a számban nem könnyű megtartani, hiszen még a dobogós helyezéseket sem adják könnyen” – összegzett Vajda, aki szerint a lehetőség jövőre is adott ahhoz, hogy ismét nagyot alkosson.

Mint elmondta, rajta nem fog múlni, és az idei évhez hasonlóan a kiszabott munkát el fogja végezni. Aztán, hogy ez mire lesz elég, az majd a 2014-es moszkvai világbajnokságon kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr265705810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása