MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Két hétig se bírom víz és mozgás nélkül

2011.10.05. 09:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila már többször bizonyította, hogy sok mindenhez ért. Egyet azonban nem tud: pihenni. Hiába nyerte meg fantasztikus hajrával Szegeden a MOL kajak-kenu világbajnokságon a férfiak 1000 méteres döntőjét, a pihenőidőben újabb kihívást keresett magának. 

Úgy döntött részt vesz Szingapúrban az október 21-én kezdődő maratoni világbajnokságon. A hétvégén Győrben rendezett selejtezőn Vajda szombaton egyesben, majd vasárnap Fürdök Gáborral párosban is második lett. 

„Edzésnek jó volt ez a selejtező. 26 kilométert kellet evezni, és ebben az időszakban az edzéseken is hosszú távokat megyünk, így semmi rendkívüli nem volt abban, hogy elindultam” – mondta az olimpiai bajnok kenus. 

Mindenesetre egy átlagembernek biztos rendkívüli, hiszen26 kilométert ritkán szokott menni az ember pihenőidőszakban. Attila azonban úgy gondolta, az október közepén kezdődő felkészülésre is már jó erőben akar érkezni. 

„Nem tudok két hetet se ellenni víz és mozgás nélkül. Egyébként is minél többet pihenek, utána annál rosszabbul esik a mozgás. Most adva volt a lehetőség, úgy gondoltam kicsit „ráfekszem” a témára és megnézem, mit tudok kihozni belőle” – mondta Szeged nemzeti hőse. 

Vajda úgy gondolkodott, mire hazajön Szingapúrból, olyan állapotban lesz, mint ha végig csinálta volna a felkészülést. Ugyanis október végén itthon már nem nagyon lehet vízen edzeni, így azonban kihasználja az alkalmat és a maratoni világbajnokságon való részvételével – két hét - a vízi edzések tartamát kinyújtja a hónap végéig. 

„Ezúttal nincs különösebb elvárásom önmagammal szemben, de szeretnék minél jobb eredményt elérni. Kíváncsi vagyok a pályára is, de amiket fejben elterveztem, azokat igyekszem végigcsinálni. Ha pedig hazajöttünk, kezdődik a téli munka”. 

Attila számára ismeretlen lesz a szingapúri pálya, de annyit elmondott, bízik benne, nagyobb szerencséje lesz, m int Győrben a válogatón volt. Itthon ugyanis alacsonyan volt a víz és a fordulók sem úgy sikerültek, ahogy előre eltervezte. Ehhez jött hozzá, hogy még a hajója hátulja is szétnyílt, így tehát igen elismerésre méltó a második helyezése. 

Miután hazajött Szingapúrból, elkezdi a felkészülést a 2012-es szezonra, melynek fő versenye természetesen a londoni olimpia, melyre egyértelmű esélyesként utazik, és amelyről nem ezüstéremmel szeretne hazatérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr223277572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása