MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Roppant motivált vagyok

2013.02.28. 11:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila hamarosan Kubába „teszi át a székhelyét”, hiszen március elejétől egy hónapon át a karibi országban készül az idei szezonra. Irigyelni azonban nem kell őt, hiszen nem nyaralni megy, és ismerve munkabírását, illetve edzője Vécsi Viktor elhivatottságát, nem is lesz sok ideje – illetve energiája – a fövenyes tengerparton pihengetni.

„Valószínűleg a szokásos kínzásokat veszi elő Viktor, így előre láthatólag az első két hét nem lesz könnyű. A minél sikeresebb felkészülés érdekében, valószínűleg felrúgjuk az ilyenkor szokásos munkaritmusunkat is” – adott előrejelzést a klasszis kenus arról, mi vár rá az Atlanti-óceán, a Mexikói-öböl és a Karib-tenger által határolt országban.

Ez utóbbi mondata azt jelenti, hogy az itthon megszokott keddi és csütörtök délutáni pihenő az edzőtáborban „megszűnik”, így a szombati tréninggel együtt összesen heti 11 edzés vár rá. Az első két hét még csak változatosságot se nagyon tartogat, hiszen ez az idő saját bevallása szerint is elég sok kilométerről fog szólni.

Így hiába írják az országról, hogy éghajlata trópusi, meleg és esős, ideális üdülésre, kikapcsolódásra, Attilának ezek a hetek elsősorban a munkáról szólnak majd. Elszántsága nem véletlen.

„Törekszek rá, hogy idén jó legyek. Úgy érzem tavaly sem csak rajtam múlott, hogy mindössze hatodik lettem az olimpián. Ezt azonban már lezártam magamban. Szeretném bebizonyítani, nem azért alakult így, amit sokan gondolnak rólam” – mondta sejtelmesen ám annál elszántabban a Pekingi olimpia egyetlen egyéni magyar aranyérmese.

Attila úgy áll az idei évhez, hogy megpróbál igazán mindent megtenni annak érdekében, hogy úgy teljesítsen, ahogy ő is elvárja magától. Ugyanakkor tisztában van vele, a sikeres felkészülés csak 99 százalékos sikert jelent, a maradék egy százalékot a pillanatnyi állapot teszi hozzá.

„Mindent el kell végeznem amit elakarok, és mindnet meg kell csinálni amit az edzőm kér. Roppant motivált vagyok, hiszen az olimpiai szereplésemnek köszönhetően több támogatóm is elhagyott, és ha vissza akarom szerezni őket, ha azt szeretném, hogy a jövőben is lássanak bennem fantáziát, idén nagyon jól kell teljesítenem” – összegezte az idei év céljait.

Ez elsősorban a duisburgi világbajnokságra vonatkozik, ahol Attila címvédőként áll rajthoz a férfi kenusok 100 méteres távján. Arra talán mindenki emlékszik, hogy a legutóbbi vb-n 2011-ben Szegeden – szokásos fantasztikus hajrájának köszönhetően – lett világbajnok, majd mutatott be látványos ünneplést. Ha másért nem, egy újabb show-műsorért is érdemes szurkolni neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr335109602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása