MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: A lehetőség adott, hogy jövőre ismét nagyot alkossak

2013.12.25. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda3.JPGVajda Attila roppant sikeres évet tudhat maga mögött. Azok után, hogy tavaly nem úgy sikerült számára a londoni olimpia, mint ahogy tervezte – a hatodik hely számára is nagy csalódás volt – felállt a padlóról és bebizonyította, helye van a legjobbak között. Mindezt nem nagy szavakkal, ígéretekkel, hanem azzal, hogy a duisburgi vb-n a tőle megszokott magabiztossággal megszerezte pályafutása harmadik világbajnoki címét.

Ahogy ő fogalmazott, számára az volt az idei év kérdése, hős lesz, vagy elbukott? Az elmúlt hét díjai (második hely az Év Sportolója választáson, illetve az Év Sportolója díj Csaongrád megyében) azt bizonyítják hős lett.

Ennek ellenére nem a babérjain ül és évezi a népszerűséget, hanem már a jövőt tervezi, és újabb kihívásokat keres. „A lehetőség adott, hogy jövőre ismét nagyot alkossak. Rajtam nem fog múlni a munkát el fogom végezni. Hogy milyen külső körülmények lesznek, amik ezt segítik, azt nem tudom, ezek majd az év folyamán előkerülnek, de az biztos, hogy a motiváltsággal nem lesz gond” – mondta Attila arról, hogy elszántságával továbbra sincs probléma.

Tisztában van vele, vannak egyéb tényezők is, amik ráhatással lesznek a sorsára, életére. Ugyanakkor bízik benne, 2014-ben is nagyon szép eredményeket tud elérni 1000 és 5000 méteren egyaránt. „Sokan kérdezték mi szükségem van a hosszabb távra, de úgy érzem, az 5000 segíti az 1000 méteres munkámat. Jövőre egyébként is hosszabb lesz a szezon, hiszen júliusban, Brandenburgban Európa-bajnokság, alig négy héttel később augusztus 6. és 10. között a moszkvai világbajnokság vár rám, míg szeptemberben lesz a maratoni vb, melyen terveim szerint ismét indulok” – mondta arról, melyek számára a jövő év legfontosabb versenyei.

Adja magát e kérdés, egy ilyen sikeres sportolónak mi szüksége még az idény végén a maratoni vb-re, de erre amolyan Vajda Attilás választ adott. „A maratoni vb aranyérem hiányzik a sikerlistámról. Nyertem már mindent. Olimpiát, vb-t, Eb-t, Világkupát, még sárkányhajóval is, de maratonit nem. Ha azt is megteszem, akkor olyan egyedülálló versenyző tudok lenni, aki mind síkvízen, mind maratonin tudott nyerni, és olyat mutathatok az embereknek, amit nem biztos, hogy más is tud” – mondta arról, miért fontos számára a maratoni vb győzelme.

A felkészülés mellett természetesen a karácsonyra is készül, de mint elmondta, a sok jövés-menés miatt inkább a párjára bízta a karácsonyi előkészületeket. „Ha rajtam múlna, az egész decembert kihagynám az életemből. Sok a meghívás ilyenkor, folyamatosan úton vagyok, ami eléggé megterhelő fizikálisan, de ugyanakkor roppant megtisztelő is”.

Attila elmondta, december 21-én még edzett, míg karácsonykor a szentestét édesanyjánál tölti, másnap a kisfia is vele lesz, 26-án pedig párja családját látogatják meg. „28-án pedig a karácsony méltó befejezéseként Debrecenben, a Főnix csarnokban Tankcsapda koncerttel zárom az ünnepet” – mondta nevetve Attila, akiről köztudott, hogy az egyik legnagyobb rajongója az együttesnek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr575707901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása