MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Annyit dolgozunk, amennyit kibírunk

2014.01.30. 07:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila a tőle megszokott fanatizmussal készül az idei idényre, hiszen a július közepén esedékes brandenburgi Európa-bajnokságon és az augusztusi moszkvai világbajnokságon is bebizonyítaná, hogy továbbra is ott a helye a világ legjobb kenusai között.

Attila már az év második napjától folyamatosan edz, és az elmúlt időben mindössze egy hét „pihenőt” kapott, amikor az ausztriai Murauban egyik kedvenc kiegészítő sportjának hódolt, baráti társasággal snowboardozott. 

„Nagyon régóta járok síelni, az egész úgy kezdődött, hogy kezdő kenusként mentem ki az „öregebbekkel” Franciaországba. Egyből megtetszett, de amikor megismertem a snowboardozást, rá kellett jönnöm, hogy ez az én sportom, mert sokkal nagyobb élvezetet nyújt, és úgy érzem sokkal jobban áll nekem, mint a síelés” – mondta Attila arról, miként alakult ki nála ez a „szerelem”.

Elmondta, nem volt egyszerű, amíg megtanult snowboardozni, de büszke arra, hogy teljesen magától tanult meg mindent. „Az első lépések nehezebben mentek, de utána elég gyorsan ütemesen ment. Persze olyan is előfordult, hogy „véletlenül” becsatlakoztam egy oktató csoporthoz. Onnantól kezdve kicsit már gördülékenyebb volt és simán ment” – mondta nevetve arról, miként lehet a legolcsóbban és a leghatékonyabban megtanulni, snowboardozni.

Attilának sikerült teljesen feltöltődnie Ausztriában, de szüksége is lesz az erőre, hiszen elárulta, nagyon sok munka vár rá. Már korábban is beszélt arról, hogy edzője beleegyezésével átalakította kissé a felkészülést, és bízik benne, az új módszernek köszönhetően még jobb, még erősebb lesz az idei versenyekre.

„Mindenki megkapta arra a hétre a pihenőhetét, amit én síeléssel töltöttem. Két napig a visszarázódásról szólt a munka, utána pedig az egyre erősebb edzések következnek. Úgy is mondhatnám, annyit dolgozunk, amennyit kibírunk” – mondta a tőle megszokott elszántsággal.

A februárt itthon töltik, majd március 2-án Portugália felé veszik az irányt, ahol négy hétig a már megszokott környezetben, a NELO központjában folytatják a felkészülést az idei szezonra. Miután hazatért, ismét szeged, majd a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozik a Vasbányai, Mike pároshoz.

Ez a munkaritmus tavaly is bejött, hiszen az Európa-bajnokságon épen csak lemaradt a dobogóról, míg a világbajnokságon impozáns versenyzéssel védte meg 2011-es Szegeden megszerzett vb-címét. 

(Fotó:szegedma.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr105789415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása