MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila átalakította idei edzésrendszerét

2014.01.15. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgVajda Attila számára ez a hét kisebb kikapcsolódást hozott a januári alapozásba. Természetesen az olimpiai bajnok kajakos számára ez a kikapcsolódás is sportos, hiszen az Ausztriában, Murauban snowboardozik.

A szegedi klasszis már január 2-án elkezdte a felkészülést az idei évre, melynek fő versenyei a bradenburgi Európa-bajnokság és a moszkvai világbajnokság lesz. Emellett azonban a szeptemberi maratoni vb-n is szeretne „nagyot alkotni”.

„Az ünnepek után nem volt könnyű visszarázódni a munkába, hiszen valamennyire átalakul az ember, de nyílván próbál alkalmazkodni a munkához. Az idei évre átalakítottam az edzésrendszeremet, amit edzőm Vécsi Viktor is elfogadott” - mondta Peking bajnoka.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azokat a részeket, amik „konstansnak” számítanak, meghagyta a felkészülésre. Ahogy ő mondta, kicsit nagyobb a vállalás annál, amit eddig csinált, hiszen gyakorlatilag egyedül dolgozik, és amolyan kardió kondicionálást csinál.

„Ez azt jelenti, hogy 30 percet kerékpározom, amíg fel nem megy a pulzusom 170-180-ra. Ezt 200-200 húzódzkodás és fekvőtámasz követi. Ha ezzel megvagyok, akkor ugyanez a penzum még egyszer. A kerékpározást sem amolyan laza biciklizésnek kell venni, hanem egy perc kemény tekerést két perc iram követ. Mindezt tízszer” – avatott be minket az általa kitalált felkészülésbe.

Attila egyébként az ünnepek alatt sem állt le teljesen a sporttal, hiszen részt vett többek között a szokásos szegedi Óévbúcsúztató futáson. Rajta kívül is többen képviselték az EDF DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesületet, hiszen indult többek között Petrovics Máté és Fürdök Gábor is.

Attila a sport mellett a tőle megszokott humanitárius eseményen is részt vett, karácsony előtt a szegedi gyermekklinika sebészeti és hematológiai osztályán járt, ahol a kórtermekben ajándékokat osztogatott a beteg gyermekeknek. A mottóm: ahol tudok, segítek. Ezért jöttem el, és ezért osztogattam az ajándékokat – mondta Vajda a delmagyar.hu-nak.

Miután hazatért Ausztriából itthon folytatódik számára a felkészülés, majd a magyar szövetség akciója keretében Indiában népszerűsítik a kajakozást és a kenuzást, márciusban pedig a már megszokottnak mondható portugáliai edzőtábor vár rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr665759750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása