MOL csapat Kenu Blog

Sok mélypontról kellett idén visszajönni

2010.12.14. 19:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila büszke rá, hogy elismerték idei teljesítményét. Annak ellenére, hogy nem nyert a vb-n, jó döntéseket hoztak, és amit idénre terveztek azt teljesítették.

A szakszövetségek idén is szavaztak, kit tartanak sportágukban az év legjobbjának. A kenusoknál az elmúlt évekhez hasonlóan Vajda Attila lett az első.

„Úgy érzem ez egy komoly elismerés, hiszen mindenkinek jól esik, ha a saját sportágának szakemberei választják a legjobbnak. Mindezt úgy, hogy a vb-n nem sikerült győznöm” – mondta nem kis örömmel a hangjában az olimpiai bajnok kenus.

Vajda úgy érzi, ez a siker újabb motivációs hullámokat ad neki. Önmagát nem szokta külön értékelni, de annak ellenére, hogy betegségek hátráltatták, jó évnek tartja az ideit, mert sok mélypontról kellett visszajönnie. 

„Kis dolgokon múlik, hogy valaki egy világbajnokságon arany vagy ezüstérmes lesz. Összességében, ahogy az egész évnek nekimentünk, amilyen döntéseket hoztunk az év közben, jó lett a vége” – mondta az idén számos karitatív tevékenységben is szerepet vállaló sportoló. Vajda a május közepén rendezett szolnoki rangsorolón szenvedett hát- és bordaközi izomgyulladást, ami miatt ki kellett hagynia az Európa-bajnokságot is. Kihagyta a világbajnoki válogató első fordulóját is, csak a másodikon biztosította részvételét, de ezeket mind jó döntésnek tartja.

Idei legnagyobb hibájának azt tartja, hogy elment a szolnoki versenyre, ahol embertelen időben (szélben, jeges esőben) kellett versenyeznie és az itt összeszedett sérülése sokáig hátráltatta a felkészülésben.

A vb-n aztán már ismét a „régi” Vajda szerepelt, hiszen az 1000 méteres döntőben féltávnál még csak negyedik volt, de óriási hajrával feljött a második helyre és csak hajszállal (két tizeddel) maradt le a befutónál a győztes üzbég Vagyim Menkovtól, aki így megvédte világbajnoki címét.

„Mondhatnám, hogy mi lett volna ha, de ezt már Balczó András évtizedekkel ezelőtt megmondta, a sportban nincs értelme az olyan mondatoknak, melyek úgy kezdődnek, hogy ha. Ha lottóznék, mi lenne? Ha nem sérülök meg, mi lenne? Ezek teljesen felesleges kérdések. Az év folyamán beigazolódott, hogy amit elterveztünk, azt jól csináltuk”.

A jövő évre nem akar se tippelni, se ígérgetni, hiszen egyik sem szokása. Aki azonban ismeri, tudja jól, mit jelent számára, hogy Szegeden rendezik a világbajnokságot, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. Annyit azonban elárult, hogy 2011-ben is szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy az év végén ismét ő legyen az év kenusa.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr762516121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása