MOL csapat Kenu Blog

Vécsi Viktor: Nincs titok, ilyenkor dolgozni kell

2014.04.14. 14:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila továbbra is Portugáliában a NELO hajógyártó központjában lévő edzőtáborban rója a kilométereket, de az EDF Démász-Szeged többi kajakosa és kenusa számára véget ért a négyhetes edzőtábor. Az olimpiai bajnok kenus edzője, Vécsi Viktor is hazatért már és gyorsan be is számolt tanítványa állapotáról.

„Meglepően jó volt a mostani edzőtáborozásunk. Negyedszer voltunk ugyanitt, és eddig mindig jelentős problémákat okozott a szeles, csapadékos időjárás. Ezúttal azonban a négy hét alatt, mindössze 2-3 esős nap volt, és szerencsére szél is alig fújt, várakozáson felüli volt az időjárás. Ennek köszönhetően minden munkát el tudtunk végezni, amit akartunk. Röviden összefoglalva ez volt eddig a legszebb, legideálisabb edzőtáborunk” – mondta Vécsi. 

A kiváló szakember elárulta, tisztában van vele, hogy Attila biológiai órája ketyeg, hiszen épp az edzőtáborban töltötte be a 31. életévét, és immár több mint húsz éve csináljam, így ez minimum a 20. tavaszi alapozása.

„Ezt a munkát, amit ilyenkor elvégez az alapozás során, nem irigylem Attilától. Ugyanakkor látom, hogy a korából adódóan már nem olyan könnyedén végzi, mint 5-6 éve, viszont ugyanolyan elszántan, céltudatosan” – dicsérte Vécsi a tanítványát.

Elmondta, Attilának már sokkal jobban oda kell figyelni a súlyára, és olyan apróságokra, hogy mit és mikor eszik. „Nagyon sokan nincsenek vele tisztába, hogy mennyi mindent meg kell tenni ahhoz, hogy oda kerüljön, ahova mindenki várja. Nem csodálom, hogy nem tudnak az év 365 napjában hősök lenni, és előfordul, hogy esetleg nem mindig tudják hozni a tőlük elvárt maximumot”.

Úgy véli, Attila még nem annyira idős hogy ne tudja annyira összeszedni magát hogy bárkit legyőzzön a hazai mezőnyben. Mestere szerint erre azért is nagy szükség van, mert Vajda nem csak önmagáért versenyez, de a szegedi klub főtámogatója is elsősorban a tavalyi vb-n elért kiváló eredménye miatt maradt a klubnál.

Vécsi a portugáliai munkával kapcsolatban elmondta, lehet variálni a felkészülés első hónapját, de ilyenkor a leevezett kilométerek száma a döntő. „Nincs titok, ilyenkor dolgozni kell, mert nem lehet helyettesíteni a kilométereket mással. Edzőként az ember megpróbál arra törekedni, hogy változtat néha kicsit, megpróbálja változatossá tenni a munkát, de az évnek ebben a szakaszában a mennyiség a döntő” – mondta Vécsi arról, mi a legfontosabb a tavaszi alapozás során.

(Fotó:delmagyar.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr676029043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása