MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Ilyenkor már nagyon hiányzik a versenyzés

2014.02.10. 10:05 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila január eleje óta keményen készül az idei szezonra, mindössze egy hetet hagyott ki, amikor Ausztriában síelt, illetve snowboardozott. Azóta azonban ugyanolyan elszántsággal készül, mint az elmúlt tízegynehány évben.

„Ugyanazt folytatom, amit csináltam, csak kicsit módosítottunk az eddigi munkán. Ugyanakkor nagyon várjuk az edzőtábort, hogy kicsit kiszakadjunk az itthoni közegből. Jelenleg az a legfontosabb, hogy minden munkát meg tudjunk csinálni és ne legyünk betegek” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

Elárulta, visszaálltak az edzésekkel a megszokott mederbe – mellyen a felkészülés kezdetén kicsit módosítottak -, hogy ne legyen annyira monoton a munka. Télen azért szakítják meg egy-egy újítással a munkát, mert ilyenkor már „nagyon utálják” az alapozást.

„Ilyenkor télen már nagyon vágyunk a vízre, elegünk van a futásból, súlyzózásból és az edzőtermi munkából. Nyáron meg néha visszasírjuk ezt az időszakot, de ez valahol természetes” – mondta Attila.

„Sajnos nem vagyunk olyan nemzet, akik egész télen tudnak evezni, de ez nem is volna jó. Márciusban elkezdünk evezni és sokszor augusztus végére már „megutáljuk”. Ez nem véletlen, hiszen a formaidőzítések, többszöri alapozások egynéhány versennyel megtűzve elég monotonnak tűnnek. Tisztában vagyok vele, hogy nem lenne jó egész évben versenyezni sem, de ilyenkor már nagyon hiányzik” – mondta Peking bajnoka.

Attila elmondta, egy év során többször is kell alapozniuk, hiszen alapoznak télen és tavasszal, majd a nyári versenyek után ősszel is. Ugyanakkor kevés verseny van annak tükrében, hogy egy év alatt hányszor kell ehhez „lerakniuk” az alapokat.  

"Tisztában vagyok vele, hogy ez egy olyan sport, ahol csak kizárólag munkával lehet előre kerülni. Itt nem azon múlik a szereplésem, hogy miként sorsolnak és kikkel kerülök egy csoportba. A mi sportágunkban is van sorsolás, de nálunk mindenkit meg kell verni, ha nyerni akarsz” – mondta Vajda sportága”egyszerű szabályairól”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr485807401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása