MOL csapat Kenu Blog

Már ezer forintért is kapható jegy a kajak-kenu vb-re

2011.05.31. 19:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Már két hete kaphatók a jegyek és bérletek az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő MOL kajak-kenu világbajnokságra. Telt ház esetén a Szeged melletti Maty-éren minden nap közel 21 000 szurkoló láthatja a versenyeket.

A versenyek tétjét – és valószínűleg a nézőszámot is - emeli, hogy a világbajnoki címek mellett az is kiderül, hogy melyik országból hány versenyző kvalifikálja magát a 2012-es olimpiára, ugyanis es londoni kajak-kenus kvóták háromnegyede a Tisza-parti városban talál gazdára.

A jegyeket öt kategóriában árusítják, a napijegyek közül a legolcsóbb 1000 forintba kerül, míg a legjobb helyekre – a céltorony mellett található A-szektorba - 8900 forint. Aki úgy dönt, hogy több napon is szeretne szurkolni a magyar válogatott tagjainak, kedvezményes bérletet vásárolhat, az A-szektorba a háromnapos bérlet 24 900 forintba kerül.

A mozgássérülteknek, a 70 évnél idősebbeknek és a 6 évnél fiatalabbaknak 30 százalékos kedvezményt biztosítanak a szervezők.

Az augusztusi versenyen az eddigi jelentkezések alapján 90 ország, közel 2000 versenyzője küzd a világbajnoki érmekért, és az olimpiai kvalifikációért. A magyar versenyzők a múlt alapján jogosan reménykedhetnek, hiszen a legutóbbi 2006-os szegedi vb-n a magyar válogatott 12 arany-, 2 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a versenyt.

A világbajnokság programja ugyan már augusztus 13-án megkezdődik az edzésekkel, a hivatalos megnyitó 17-én, szerdán este a Dóm téren lesz. A tervek szerint egy színes, lendületes, hangos, szórakoztató és meglepő előadással csinálnak kedvet a szervezők.

Ezt garantálja, hogy a megnyitót Toronykőy Attila rendezi. Az ő nevéhez fűződik a 2006-os vb nagysikerű megnyitója mellett a 2008-as ifi/U23 Európa-bajnokság és a 2010-es Sárkányhajó Világbajnokság megnyitójának rendezése is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr462946891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása