MOL csapat Kenu Blog

Még 50 nap a szegedi kajak-kenu világbajnokságig

2011.06.28. 13:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Már csak 50 nap van hátra az év egyik legjelentősebb hazai rendezésű sporteseményéig, a szegedi MOL Kajak-Kenu Világbajnokságig. A szervezők beszámolója szerint eddig mintegy kilencven ország jelezte részvételét az olimpiai kvalifikációs versenyen.

Schmidt Gábor világbajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint minden a terveknek megfelelően halad, a verseny kezdetére mindennel elkészülnek. Schmidt a szövetség honlapján kiemelte, valószínűleg ez lesz minden idők legnagyobb kajak-kenu világversenye.

A szegedi pályát – ahol korábban 1998-ban és 2006-ban vb-t, 2002-ben Eb-t rendeztek - egyébként is szeretik a versenyzők. Ez a víz remek minősége mellett többek között a mindig kiváló szervezésnek és a magyar szurkolók fantasztikus buzdításának köszönhető.

Talán furcsa, hogy a vizet is kiemeljük, de éppen a legutóbbi, belgrádi Európa-bajnokság után panaszkodtak sokan, hogy a víz nagyon hínáros volt és ez alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát.

A Maty-éren azonban ilyen gondok nem lesznek. Várhatóan határidőre minden elkészül. A szervezők szerint a jegyek jól fogynak, az A és B lelátóra szóló jegyeket és bérleteket gyakorlatilag már mind megvették.

A tv-közvetítéssel kapcsolatban elmondták, a tervek szerint HD minőségben, a legmodernebb technikával készül majd a közvetítés, amit nem csak itthon, hanem a világ több tucat országában láthatnak majd a nézők.

A korábban leforgatott 3 dimenziós reklámfilmet – melyben három olimpiai bajnok Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila látható rocksztárként – július 14-től vetítik.

Vajda Attila egyébként az elmúlt héten megérdemelt pihenőjét töltötte, de a héten már elkezdte az alapozást, amely három hétig tart. Ezután jön majd az „élesítés”, gyorsítás, hogy aztán a számára is az év versenyének tartott szegedi viadalon őt is ünnepelhesse a méltán híres magyar szurkolótábor.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr83021679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása