MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Ha hajólapátot érzek, akkor kezdek magamhoz térni

2014.02.23. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila számára lassan a végére ér az őszi-téli felkészülési időszak, és elindulhat a megszokott meleg vizes edzőtáborba. Március elején hat hétig Portugáliába „teszi át a székhelyét”.

„Jövő héten végre utazás! Nagyon untam már a szárazföldi munkát, az én lételemem mégiscsak a víz. Ez a hét még kemény munkával telik, de a jövő héten kicsit visszaveszünk a munkából. Erre azért van szükség, hogy úgy tudjunk kimenni, hogy minél jobban várjuk ismét a komolyabb munkát” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

Az Attila szerinti „kevesebb” munka is napi egy edzést jelent, igaz ezek inkább amolyan rövidebb, felfrissítő tréningek lesznek. Mint elmondta, erre azért van szükség, hogy az utazásig mindenki elintézze még ügyes-bajos dolgait és „összeszedje” magát.

„Az elmúlt 22 évemben rendszeresen így készültem. Szükség van erre az egy hét „könnyebb” munkára, hogy feltöltődjem. Nem tudom, hogy másképp el tudnám e kezdeni a kemény vízi edzéseket, hiszen az egy teljesen más jellegű munka lesz, mint amit az elmúlt hónapokban itthon végeztem. Minden keményebb időszak előtt kell egy amolyan „lightos” hét” – mondta a háromszoros világbajnok.

„Hogy mit várok a legjobban Portugáliától? Végre evezzek! Azt csináljam, ami a sportágam, amit szeretek, amiben jó vagyok. Szeretem a téli munkát is, szeretek snowboardozni, focizni, de az mégsem az, ami a versenysportom. Nem összehasonlítható azzal, amihez magas szinten, világszínvonalúan értek. Ha végre hajólapátot érzek, akkor kezdek magamhoz térni” – mondta Vajda a tőle megszokott őszinteséggel.

Attila természetesen nem egyedül utazik, hiszen több szegedi csapattársa is vele tart. Ugyanakkor a franciák klasszisa Goubel is jelezte, hogy akkor menne Portugáliába és szeretne a magyar kenussal készülni.

„Örülök, hogy ő is ott lesz, szeretek vele dolgozni. Tavaly Kubában is együtt készültünk és tudom, hogy nem rossz versenyző. Ő az, aki a felkészülésben a leginkább a partnerem tud lenni, hiszen versenyen is vele fogok találkozni, így lemérhetem, hol is tartok a felkészülés során” – dicsérte a franciát Attila, aki idei céljairól elmondta, változatlan a tavalyi évhez, az ezer és az ötezer egyesé a prioritás.

A francia mellett a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta is ott lesz, és Attila bízik benne, hogy tudnak majd együtt készülni. Ez azért is volna jó, mert a női kajakosok 1000 méteres ideje nagyjából megegyezik a férfi kenusok idejével, így a két magyar egymást segítheti, hogy az augusztusi moszkvai világbajnokságon mindketten a dobogó legtetejére állhassanak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr205828026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása