MOL csapat Kenu Blog

Vajda: Jó érzés, ha engem tartanak a legjobbnak

2011.12.08. 14:58 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

November végén ötödik alkalommal adták át a Junior Prima Díjakat sport kategóriában. Idén is tíz eredményes fiatal versenyző részesült elismerésben, ők kimagasló teljesítményükért fejenként 7000 eurót kaptak. 

A társalapító MKB Bank emellett külön díjazta az évad legeredményesebbjeit kajak-kenuban. A Prémium Díjat a versenyzők közül a kajakos Kozák Danuta és Tóth Dávid, valamint a kenus Vajda Attila, az edzőknél pedig utóbbi trénere, Vécsi Viktor érdemelte ki. 

Vajda sorrendben negyedszer lett az év kenusa, összesen öt alkalommal választották az év legjobbjának. Nála többször csak a 2008-ban elhunyt Kolonics György érdemelte ki a címet. 

„Minden évben jó érzés, amikor kijön a szavazás végeredménye és az én nevem szerepel rajta, ami azt jelenti, én vagyok a legjobb. Jól esik az elismerés, az pedig külön öröm, hogy mindezt a kedvenc sportágamban kapom” – mondta szerényen az érintett Vajda Attila. 

Úgy érzi idén jól sikerültek a versenyei, amik pedig nem annyira, azokon se bánkódik, hiszen már év elején elmondta, számára a szegedi világbajnokság lesz az év fő versenye, azt minden más elé helyezi. 

Ez annyira jól sikerült, hogy Szegeden hatalmas versenyzéssel sikerült is megszereznie élete második világbajnoki címét. „Ott egy helyen három kívánságom is teljesül. Világbajnok lettem, olimpiai kvalifikációt szereztem és mindezt szűkebb hazámban Szegeden” – mondta Attila, aki a szegedi befutó után emlékezetes show-műsort adott elő hajójában a vb-címét ünnepelve. 

Korábban edzője Vécsi Viktor azt mondta, szakemberek és vetélytársai szerint is Attila a londoni olimpia legnagyobb esélyese. Ez azonban nem nyomasztja őt, próbálja magát teljesen függetleníteni tőle. 

„El kell fogadni, hogy így van, de nem nagyon foglalkozom vele. Különösebben nem motivál ez a tény, nekünk egyébként is mindig úgy kell dolgoznunk, hogy megtaláljuk azt a motivációt, ami előrevisz minket” – mondta az Év Sportolója választáson is jó eséllyel induló kenus. 

Attila karácsonyig edzésben marad, a szent ünnepet pedig otthon, édesanyjával tölti. Szilveszterkor külföldön egy síparadicsomban lesz baráti társasággal, de mint elmondta, inkább csak „szakácskodni fog”. 

„Rég nem voltam külföldön szilveszterkor, most adódott egy remek lehetőség, igyekszem kihasználni. Síelni azonban nem nagyon fogok, féltem magamat. Nem akarok kockáztatni, és egy kisebb sérülés sem jönne most jól. Január elején pedig már kezdődik is a felkészülés, így a nagy bulizás is elmarad szilveszterkor” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr473448196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása