MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Amiért beleszerettem a kenuzásba, az még most is tetszik

2014.02.12. 14:01 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila a maga megszokott, fanatikus módján készül az idei szezonra. Jelenleg ugyan „csak” kerékpározás, futás, úszás és súlyzózás jelenti a munka java részét, de az olimpiai bajnok kenus elszántságát jól mutatja, hogy a minél jobb teljesítmény érdekében már tavaly is képes volt megváltoztatni az eddigi bevett gyakorlaton, és ez idén sincs másképp.

Attila elárulta, valamivel rövidebb, ám annál intenzívebb edzésekkel próbál minél jobb formába kerülni. Szükség is van a jó erőnlétre, hiszen igen hosszú az idei szezon, melynek két csúcspontja a júliusi Európa-bajnokság és az augusztusi moszkvai világbajnokság.

Peking egyetlen egyéni olimpiai bajnoka ugyan nyugodtan ülhetne a babérjain, hiszen minden jelentősebb világversenyen diadalmaskodott már, ő azonban továbbra is bizonyítani akar. Elsősorban önmagának. Felmerülhet a kérdés, vajon mi motiválja még mindig?

„Tízévesen ez a sportág tetszett meg, és amiért akkor beleszerettem, az még most is tetszik. Szerintem egy roppant változatos sportág, ami rettentően sok mindent ad az embernek. Ha az ember eltökélt, hajlandó sok mindenről lemondani a céljai érdekében, és van hozzá tehetsége, többek között bejárhatja a világot” – mondta Attila arról, mit kaphat az ember magától a sporttól, azon belül is a kenuzástól.

„Ez egy olyan szabadtéri sportág, ami folyamatos megújulással van tele. Hiába edzel ugyanazon a folyón, a természet más és más arcát mutatja méterenként és évszakonként egyaránt” – mondta Attila, aki kisebb betegség miatt hagyta ki a tatai edzőtábort, amikor is a múlt héten legjobb kajakosaink és kenusaink számára a válogatott keret második téli erőfelmérőjét rendezték.

Attila természetesen a kenuzás mellett számos kiegészítő sportot űz, hiszen rendszeresen futballozik és immár hagyományosan részt vesz a Bécs-Pozsony-Budapest szuper maratonin is. Ugyanakkor úgy véli, nem tudna és nem is akarna más sportot versenyszerűen űzni.

„Minden elismerésem az úszóké, akik folyamatosan ugyanazokat a csempéket látják, ugyanabban a hőmérsékletű vízben vannak, akár felkészülésen vagy versenyen úsznak. Hiába látványosak a teremben űzött labdajátékok, azok is „csak” egy teremben, vagy sportcsarnokban zajlanak” – mondta a háromszoros világbajnok kenus.

Attila viccesen abba a játékba is belement, ha kampányfilmet forgatnának vele, hogy miért kezdjen el egy gyerek kenuzni, mi lenne az, amivel rávenné a fiatalokat. „Ha nem is vagy tehetséges, és nem lesz belőled olimpiai bajnok, szabadidősportként is nagyon jó, hiszen számos helyen lehet túrázni, közös programokat tervezni” – mondta arról, miért válasszák a gyerekek a kenuzást a tévé és a számítógép helyett. 

(Fotó:szegedma.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr145810618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása