MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attilának továbbra sincs szerencséje az időjárással

2012.03.09. 14:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila rövid itthon tartózkodás után újabb négy hétre visszatért Portugáliába, ahol a NELO hajógyártó cég központjában készül fel az idei szezonra. Az olimpiai bajnok kenus első négy hete nem a várakozásoknak megfelelően alakult, hiszen hiába utazott az itthoninál melegebb éghajlatra, ott is a hazaihoz hasonló időjárás volt.

Így sokszor előfordult, hogy 0 fokban eveztek, és csak az utolsó hétre lett olyan idejük, hogy délután 12-13 fokban tarthattak tréninget. Akadt olyan edzésnap, amikor azért kellett kihagynia a tréninget, mert a hullámok miatt nem lehetett vízre szállni. Attila bízott benne, hogy a második edzőtábor ideje alatt az előzőnél csak jobb lehet az időjárás.  

„A második négy hétre érkezve, azonnal szembetűnt, hogy az itt hagyott jó idő, ismét rosszra váltott. Eső és szél jellemezte az első napjainkat” – adott rövid időjárás jelentést a portugál tavaszról.

Attila elmondta, szerencsére, ahogy telnek a napok, egyre jobb idő van. Ez azt jelenti, hogy reggelente már nincs az a kemény fagy, ami eddig volt. Mostanra eljutottak arra a szintre, hogy már ennek is örülni tudnak. Természetesen nincs meleg, és minden reggel köd van, de ettől még jónak tartják az időt.  

„A hazamenetelünk megtörte azt a munkát, amit itt végeztünk, vissza kellett nyúlnunk a téli munkához, és ez mindenkit megviselt. Vannak, akik betegek, én egyszerűen csak fáradt vagyok” – mondta az itthon töltött napok munkájáról. 

„Ezért van, hogy ezen a héten csak iramokat tudunk evezni, mert nem vagyok képes programos edzést végig csinálni, hiszen érzem, ez a technika rovására menne” – avatott be a szakmai munkába.

Jelen pillanatban úgy tűnik, talán az első négy hét könnyebb volt számukra, de biztos benne, hogy hamarosan ez az időszak is felgyorsul. Most azonban a fáradtság van Úrrá a testén, és mint elmondta, ezért tűnik minden olyan lassúnak.  

„Nem tudom megmondani mi volt a legjobb az otthon töltött napokban, talán, hogy tudtam találkozni a számomra fontos emberekkel”. Az mindenesetre biztos, hogy sokat nem pihenhetett, hiszen az ügyes-bajos dolgok elintézése mellett még egy motivációs tréningen is részt vett, kisfia első születésnapját is megünnepelte, és számos interjú felkérésnek tett eleget. 

A hazatérés utáni munkáról egyelőre még nem tudott bővebben beszélni, hiszen nagyban függ attól, hogy miként tudják befejezni ezt a négy hetet és milyenek lesznek az otthoni körülmények. Az mindenesetre biztos, eddigi edzésmunkáját tekintve bombaformában lesz a május 18-ai olimpiai válogatón.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr984299606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása