MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila akár zenészként is példakép lehet

2012.03.29. 14:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A jelenleg Portugáliában edzőtáborozó kenus Vajda Attila minden sportoló és sportot kedvelő ember számára igazi példakép. Olimpiai és világbajnoki címei mellett is megmaradt embernek, nincsenek vele tele a bulvárlapok, ha nem sporteredményeiről írnak vele kapcsolatban, akkor többnyire valamilyen jótékonysági akció révén kerül a neve a lapokba.

A Nagy Sportágválasztó tavalyi szegedi rendezvényén nem véletlenül volt Vajda az egyik fő sztárvendég. Akkor sportteljesítményei miatt hívták, de idén elképzelhető, hogy más megközelítésből is „példakép” lehet Peking bajnoka.

Az esemény szervezői örömmel számoltak be arról, hogy 2012-ben egy újabb egyedülálló kezdeményezést indítanak útjára. A június 1-én és 2-án megrendezésre kerülő, jubileumi X. Budapesti Nagy Sportágválasztóval egy időben és egy helyszínen kerül megrendezésre, az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó.

A 2007-ben, a fővárosból indult kezdeményezés töretlenül fejlődik, 2010-ben országos mozgalommá vált, tavaly 22 város rendezett helyi Nagy Sportágválasztót, amelyek összesen 115 ezer látogatóval büszkélkedhettek. A rendezvény immár öt éve bizonyítja létjogosultságát és hatékonyságát, melyet a szervezők, most egy másik területen is igyekeznek kamatoztatni.

A sport és a zene kapcsolata nem csak annyiban merül ki, hogy versenyek előtt például köztudottan ajánlott a sportolóknak zenét hallgatni, mely elősegíti a versenyre hangolódást és a koncentrációt. 

Számos egykori, vagy ma is aktív élsportoló fogott bele a zenetanulásba, még sportolói pályafutásuk előtt vagy alatt. A kenusok közül, Wichmann Tamás és Vajda Attila gitározni, az olimpiai ezüstérmes kajakozó, Viski Erzsébet fuvolázni tanult. Géczi Erika, a szöuli olimpián ezüstérmes női kajak négyes tagja, többek között a Bojtorján és a Kormorán együttes énekesnője is volt aktív sportpályafutása befejezése után.

Ugyanakkor nem elhanyagolható tény, hogy számos sportágban elengedhetetlen a megfelelő ütem- és ritmusérzék, melyben akár a hangszeres zenében való jártasság is segítséget nyújthat. Az I. Budapesti Nagy Hangszerválasztó vendége lesz hazánk világhírű operaénekesnője, Miklósa Erika, aki a huszonegyedik szezonját kezdte meg tavaly az opera világában.

Attila számára egyébként a tavalyi szegedi MOL Kajak-Kenu világbajnokságon is fontos volt a gitározás. Előbb a vb reklámfilmjében gitározott egy lapáttal, majd az esemény óriásplakátjain is „koncert közben2 lehetett őt látni. Ehhez jött hozzá, hogy vb-győzelme után a kísérő hajóban is olyan elemeket mutatott be, amiket világhírű gitárosok szoktak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr134347544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása