MOL csapat Kenu Blog

Megfázás, antibiotikumos kezelés nehezíti Vajda Attila felkészülését

2012.05.09. 15:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Szombaton és vasárnap a Szeged melletti Maty-éri pályán rendezték a kajakosok és kenusok idei első versenyét, amely négy számban - férfi K-1 1000, K-2 200, C-1 200 és C-2 1000 m-en - válogató volt a május 16-17-én sorra kerülő, poznani olimpiai pótkvalifikációs regattára.

A szegedi verseny a többi számban csak úgynevezett tájékoztató volt, ezért többen - így például a legjobb női kajakosok - nem szálltak vízre. Ott volt viszont vasárnap a férfiaknál C-1 1000 m-en az olimpiai címvédő Vajda Attila, aki óriási fölénnyel nyerte a számot.

„Nem volt rossz a verseny, csak kicsit szeles volt az idő. Remélem a további hasonló versenyeken és a kvalifikációs futamokon is hasonlóan tudok teljesíteni. Hamarosan lesznek a válogatók én meg igyekszem megnyerni minden versenyt” értékelte hétvégi teljesítményét, és adott kisebb előrejelzést Peking bajnoka.

Véleménye szerint jó iramban, jó időket ment az egyes résztávokon, pedig a körülmények – elsősorban az időjárásra vonatkozóan – nem voltak a legjobbak. A győzelem mellett a legnagyobb elismerést edzőjétől Vécsi Viktortól kapta, aki szintén elégedett volt a teljesítményével. 

Öröme azonban nem lehetett száz százalékos, hiszen a versenyt követő doppingvizsgálaton megfázott és jelenleg antibiotikumos kezelést kap. Ennek köszönhetően az elkövetkezendő napokban más jellegű munkát kell elvégeznie, mint azt korábban tervezte.

„A dopping-ellenőrzésen nem tudtam annyit produkálni, mint kellett volna, így tovább kellett maradnom. Már ott éreztem, hogy a légkondicionáló nem tesz jót, estére pedig már a torkom is fájt” – mondta a megfázás körülményeiről Attila.

 „Az elkövetkezendő napok edzésmunkája attól függ, az egészségügyi állapotom mit enged meg. Az orvos azt mondta mozoghatok, ha nem vagyok lázas, de ne vigyem túlzásba. Igyekszem mihamarabb kikúrálni magamat, de addig is valamilyen jellegű mozgással tartanom kell a formámat” – mondta a szegedi klasszis.

Attila előreláthatólag ezen a héten kihagyja a vízi edzéseket, és a konditeremben készül. Mint elmondta, egyébként sem tud meglenni mozgás nélkül, de most nem is nagyon hagyhat ki sokat, hiszen május 18-án Szegeden, már az olimpiai kvalifikációs versenyen kell harcba szállnia. 

Magyarország eddig a maximális hat női kajakos, valamint hét férfi kajakos és egy kenus kvótával rendelkezik a londoni ötkarikás játékokra, a fennmaradó egy férfi kajakos, illetve három kenus indulási jog megszerzésére a lengyelországi viadalon nyílik lehetőség.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr294498364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása