MOL csapat Kenu Blog

Vécsi Viktor: Az én boldogságom az felhőtlen volt

2013.12.08. 09:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

adreas dittmer.jpgVajda Attilát tavaly többen is kritizálták, miután a londoni olimpián nem sikerült dobogós helyezést elérnie. Az EDF Démász Szeged kenusa azonban akkor is tisztában volt vele, elvégezte azt a munkát, ami a sikerhez kellett, a jó eredmény azonban akkor nem jött össze. Idén nem tett hangzatos nyilatkozatokat, nem fogadkozott, egyszerűen csak dolgozott.

Ennek eredményeként sikerült megvédenie 2011-ben Szegeden kivívott világbajnoki címét. A sikerben – az elmúlt évekhez hasonlóan - jelentős szerepe volt Vécsi Viktornak, Attila edzőjének.

„Nem volt egyszerű az idei évünk. Attila az Európa-bajnoki válogatót megnyerte, de az Eb-n hiába tett meg mindent, szép versenyzéssel is csak negyedik lett 1000 méteren. Ugyanakkor azt gondolom, abban az extrém szélben ez a lehető legjobb eredmény volt, amit elérhettünk” – mondta az idei első komolyabb megmérettetésről Vécsi.

Elmondta, nem erre készültek, de így sem törtek össze, és noha 5000 méteren Vajda hajója felborult – az első kanyarban „ütközött” a német Brendellel -, kicsit kettős szájízzel mentek a vb-re.  

„Az Eb után volt egy nehezebb időszakunk. A Maty-éren küszködött a lábával, mivel a combjában volt egy kisebb izomhúzódás. Ennek köszönhetően kihagytunk egy olyan részt a szárazföldi felkészülésben, ami elengedhetetlen lett volna. Nem tudtunk úgy odaállni a második válogatóra, ahogy szerettünk volna. Ráadásul Vasbányai Henrik jó formában is volt. Ez volt a különbség” – utalt a kiváló szakember arra, miként győzhette le Vasbányai az itthon hosszú évek óta veretlen Vajdát.

Vécsi elmondta, a válogató után elkezdtek Szegeden edzeni, majd csatlakoztak a Vasbányai, Mike kettőshöz Csepelen. A három hét a fővárosban, majd az újabb két hét szegedi felkészülés során, abban az 5-6 hétben, ami eltelt a válogató és a vb között, minden olyan munkát megcsináltak, amit kellett.

„Mentálisan nagyobb teher volt Attilán. Mindent mérek, nincsenek félreértések, hogy ő úgy érzi elvégezte a munkát, de mégsem. Ennek ellenére az Eb is negatív élmény volt és a válogató is. Így mentünk a vb-re, mégis elhittük, hogy van keresni valónk” – mondta Vécsi.  

Elmondta, jó volt, hogy már napokkal korábban ki tudtak utazni, ez idő alatt próbálták felépíteni az 1000 métert, arra koncentráltak elsősorban. Emellett nagy segítség volt számukra, hogy kint volt a tartalék Sarudi Pál, ő tudott edzőpartnerként csatlakozni hozzájuk.

„Attila érzéseiről nem szeretnék beszélni, de az én boldogságom az felhőtlen volt a vb-győzelem után. Bízom benne ez jövőre is így lesz. Moszkvában lesz a vb, nyilván Henrik megint ki akarja vívni 1000 méteren az indulás jogát, és semmi biztosíték nincs rá, hogy nem akar egyesben indulni. A legfontosabb, hogy Attila a válogatón jól szerepeljen, a többit meg majd meglátjuk” – mondta sokat sejtetően Vécsi.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr185680975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása