MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila az olimpia után a Világjátékokon is győzni akar

2012.07.01. 08:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

adreas dittmer.jpgVajda Attila az elmúlt hetekben Szegeden készült a londoni olimpiára. A népszerű kenus a június közepén rendezett válogatón hatalmas fölénnyel nyerte a szám 1000 méteres távját a Szeged melletti Maty-éri pályán. Mivel Magyarország csak egyetlen kvótát szerzett a kenusoknál, így Vajda – aki mellesleg az 1000 méteres szám címvédője - kedvenc száma mellett C-1 200 m-en is vízre száll majd a brit fővárosban.

Közel egy hónappal az ötkarikás játékok előtt Attila és „csapata” átköltözik két hétre Szolnokra, ahol elkezd egy kisebb mini alapozást. Az olimpiai jegyében zajló felkészülésben segíti egy kajakos, illetve a kvalifikációs verseny két érmese, Varga Dávid és Sarudi Pál

Az olimpiai és világbajnok kenus addig is a megszokott – és bevált – munkát végzi edzője Vécsi Viktor irányításával. A remek szakember legutóbb úgy fogalmazott, az évek bebizonyították, hogy remekül egymásra találtak, és néha már úgy érzi, Attila olyan sokat vállal (evezés, futás, kondizás), hogy előfordul, hogy szinte sajnálja.

Attila ugyanakkor nem titkolja, idén csak a címvédés érdekli, más eredményt el sem tud képzelni. Mint az egyik kereskedelmi televízióban nyilatkozta, elsősorban tavaly elhunyt édesapjáért és a kisfiáért csinálja, hogy mindketten büszkék lehessenek rá. Ugyanakkor azt sem titkolja, az olimpia után szeretne edzőjével ugyanolyan vidám lenni, mint négy éve voltak.

„Hogy az olimpia után mi lesz, azt még nem tudom, majd akkor kiderül. Az biztos, hogy nekikezdek egy felkészülésnek, hiszen hamarosan jön a maratoni válogató, és ősszel a Világjátékokon is szeretnék indulni” – mondta a London utáni rövidtávú terveiről.

Attila elmondta, a tavalyi tapasztalatokból kiindulva nyugodtabban tud készülni a hosszabb távú versenyre, mint tavaly. Akkor a hetedik lett a maratoni versenyen, most szeretne előrébb végezni. „Az első 14 helyezett szerez kvalifikációt a Világjátékokra, Azon nagyon szeretnék részt venni, hiszen azt még nem nyertem meg, ez lesz az olimpia utáni kihívás számomra” – mondta célkitűzéséről.

Attilát ebben még az sem gátolja meg, hogy edzője nem igazán tartja jó ötletnek, hogy elindul a maratoni hajók versenyén is. Mivel azonban több mint két évtizede ismerik egymást, tudják tolerálni egymást.

Attila elismeri, hogy maximalista, és még önmagának is igen magasra teszi a lécet, amit néha edzője is szeretne lejjebb engedni, hiszen előfordult már, hogy egy remek, hajtós edzés után Vécsi elégedett volt, ő „durcáskodott”, ha valami nem úgy sikerült, ahogy eltervezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr814619745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása