MOL csapat Kenu Blog

A bukiknál Vajda Attila a favorit az olimpián

2012.07.28. 13:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila elérkezett az olimpiai felkészülés utolsó szakaszába, amikor már nem a mennyiségi, sokkal inkább a minőségi munkán van a hangsúly. Ugyanakkor van olyan dolog, amire nem tud felkészülni, ez pedig az angol időjárás.

„Nem lehet készülni az esőre, ugyanakkor a szélre igen. Mindenki tisztában van vele, ez egy szabadtéri sportág nem feszített víztükrön rendezik. Bemelegítésnél már tudni lehet milyen idő lesz a versenyen, oda kell figyelni minden apróságra” – mondta korábban Attila az időjárási viszontagságairól.

Úgy véli, a verseny elsősorban agyban dől el, így a fizikai felkészültség mellett sokat számít, hogy ki mennyire tud ott lenni fejben is. Mint elmondta, aki bejut a legjobb nyolcba, az mind esélyes a végső győzelemre.

Edzője Vécsi Viktor úgy véli, ismernek minden ellenfelet, egyedül a német Sebastian Brendel a „fekete ló”, aki a tavalyi szegedi világbajnokságon eltörte a lapátját. Vele 2010-ben versenyzett utoljára, így jelenleg nem tudják hol tart.

Attila indul 200 méteren is, de mindketten úgy vélik, ott már a döntőbe jutás is nagy szó lenne. Attila természetesen optimista, és úgy véli akár „el is sülhet2 a keze, de elsősorban az 1000 méterre koncentrál. Vécsi szerint is elsősorban az 1000 méterre készülnek, ott szeretnék a bajnoki címet megvédeni, és ennek kösz9önhetően a komolyabb eredmény is ezen a távon fog születni.

Valószínűleg így vannak ezzel a fogadóirodák is, amelyeknél elsőszámú favorit a magyar kenus. A Bet-at-home-nál Vajda sikere 2,75-öt hoz, míg a második helyre várt üzbég Vadim Menkov győzelme 3,50-es szorzóval szerepel. A spanyol Cal 4,75, míg a német Brendel nyolcszoros pénzt hozhat a rá fogadónak. A kanadai Mark Oldershaw már 11-szeres, a francia Mathieu Goubel 17-szeres nyereményt hozhat.

A Bwin-nél is Vajda a legesélyesebb 2,75-tel, míg üzbég riválisa itt 4,55-ös szorzóval szerepel. Itt is Cal és Brendel a további sorrend, 4,75-el és 6,50-nel, majd itt is a kanadai és a francia jön a szokásos magas odsszal.

A Sportingbet-nél számítanak a legszorosabb versenyre, hiszen ott Attila sikere 2.60-as szorzóval szerepel, míg Menkov 3-szoros pénzt hozhat. Cal ennek a dupláját, míg Brendel a tripláját. Oldershaw a rá fogadóknak 10-szeres pénzt hozhat, míg Goubel sikere igen jelentős hasznot, 19-szeres pénzt jelent. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr364683384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása