MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila Jimmy Hendrixként búcsúzott a Maty-értől

2012.08.03. 11:55 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgSzerda reggel elindult az a vonat, amely a magyar kajak-kenu válogatott hajóit viszi Londonba. A versenyzők szinte kivétel nélkül szombaton kelnek majd útra. A helyszínre a csapatból Storcz Botond szövetségi kapitány és Ábrahám Attila főtitkár érkezik meg elsőnek, ők fogadják a szombat délelőtt Londonban landoló 13 tagú magyar csapatot.

Eközben Vajda Attila megtartotta utolsó edzését a szegedi Maty-éren. A tréning után a EDF DÉMÁSZ-Szeged Vízisport Egyesület létesítményének dolgozói egy kisebb meglepetéssel készültek a címvédőnek és edzőjének, Vécsi Viktornak.

Mindketten egy „I Love Maty-ér" feliratú pólót kaptak, illetve egy hatalmas, kenut formázó tortát. A délmagyar.hu beszámolója szerint a kis ünnepség előtt Vajda bemutatta gitártudását, Jimmy Hendrixet idézve hatalmas szólót adott az erkélyen.

Vajda elmondta, jó állapotban van, nagy izgalommal várja a jövő hétfői kenus ezer egyes bemutatkozást. Hogy mennyire menne már, azt jól jelzi, hogy saját facebook oldalára is kiírta: "Szombattól már én is kint leszek."

Attila korábban elmondta, az edzések alatt csak egyszer ment „igazi pályát”, akkor viszont 3 perc 43 másodpercet ért el, amit nagyon jónak tart, úgy véli, ezzel már olimpiát lehet nyerni. Úgy véli csak önmagától, saját tudásától függ a teljesítménye.

A riválisairól szinte mindent tud, de úgy véli, minden apró részlet fontos lehet a döntő napján, onnantól kezdve, hogy miként ébred, vagy időben kiér a pályára. Attila egy korábbi interjúban elárulta, édesanyja a lelkére kötötte, bajnokként jöjjön haza, ő pedig nem akar csalódást okozni az édesanyjának. És természetesen tisztában van vele, tavaly év elején elhunyt édesapja emlékének is „tarozik” a címvédéssel.

Attila egyébként semmit nem bíz a véletlenre és valóban topformában akar lenni Londonban. Ennek érdekében felkereste régi jó barátját, Vass Évit aki spinning oktató. Az eddigi tréningeken többfajta edzésben volt része a világ-, és olimpiai bajnok kenusnak Attila így London előtt nem csak a kenujával, hanem bringával is gyűjti a kilométereket.

Volt már láberősítő tekerés, és volt már lazító, vagy éppen gyorsító spinning is. A bringázás mellett a testi és szellemi frissességet is fejleszti Attila. Az elmúlt napokban a Maty-éri pálya zöld gyepén a jóga órák sem maradhattak el Csanádi Anita Máriával.

Attila hétfőn lesz először érdekelt a C-1 1000 méteres előfutamaiban, melynek döntőjét augusztus 8-án délelőtt rendezik. Itt akárhogy végez Attila, pénteken ismét hajóba száll a 200 méteres sprintszám előfutamában, és ha itt is döntőbe jut, akkor szombat délelőtt szállhat ismét vízre, remélhetőleg a harmadik olimpiai aranyáért. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr904693551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása