MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila élete egyik legkeményebb alapozásán van túl

2013.07.13. 15:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

attila_ötös.jpgVajda Attila gőzerővel készül a nyár végi világbajnokságra. A közelgő válogató miatt nem izgul, jó formában van, ezt már az Eb előtt rendezett első válogatón is bizonyította. Azt mondjuk sajnálja, hogy az év két kiemelt versenye között ennyire sok idő telik el, de addig is legalább van idő egy komoly alapozásra. 

Vajda magabiztosan nyerte májusban az Európa-bajnokság előtti hazai válogatót. Az olimpiai bajnok kenus 1000 és 5000 méteren is meggyőző teljesítménnyel lett első. A portugáliai Eb-n aztán a rövidebb távon negyedik lett, míg a hosszabb táv hamar véget ért számára, miután az első kanyarban a nagy tülekedésben beborult a vízbe.

Elszántságát jól mutatja, hogy ő folytatta volna a versenyt, de annyi víz ment a hajójába, hogy kénytelen volt feladni a küzdelmet. Ennek köszönhetően a szokottnál is elszántabban készül az augusztus végi világbajnokságra

„Nem izgulok a jövő heti válogató miatt. Jelenleg gyorsítgatunk, készülünk rá, de egy igen erős alapozás után vagyunk, így nincs bennem akkora várakozás és izgalom, mint máskor” – mondta a kétszeres világbajnok.

Ez elsősorban annak tudható be, hogy az idei év másképp alakul, mint a korábbiak, hiszen alaposan széthúzódott a versenyszezon. „Ha megnézzük, az Eb és a vb között több mint tíz hét van, ami nagyon sok. Augusztus végén lesz csak a duisburgi világbajnokság, ilyen későn nem szoktunk már versenyezni” – mondta Attila arról, miért kellett a szezon közben is alapozást végezniük.

„Komoly alapozás zajlott, a gyorsítást majd csak a válogató után három héttel kezdjük el. Az Európa-bajnokság óta eltelt három és fél hétben nagy munkát végeztünk, úgy érzem, ilyen kemény alapozást még nem csináltunk az elmúlt húsz évben. Azért a válogatóra frissítünk is, hiszen nem mehetünk oda fáradtan. Ugyanakkor biztos, hogy nem ez lesz életem csúcsformája”.

Attila elmondta, a munka mostani szakaszában az étkezésre is oda kell figyelnie, hogy megfelelő legyen a vitamin, fehérje és szénhidrát bevitele. Erre azért van szükség, mert a téli alapozásnak megfelelő munkát végeznek, ami jelentős izomnövelésnek felel meg.

„Most alapvetően az erőből kell leadnom az izomnövelés során kicsit túledzettem magam, és ez lelassította a testemet. A kondizást is jobban odafigyelve kell csinálnom, éppen csak annyira, ami nem viszi túlzásba az izomfejlesztést. Előfordul, hogy én szólok Viktornak, hogy mit érzek, ő pedig megpróbál változtatni az edzéseken, de ez nem megy egyik napról a másikra” – mondta Attila arról, hogy mennyire összetett egy felkészülés, és nem lehet egyik napról a másikra csak úgy változtatni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr1005403070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása