MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Jól tudtunk együtt edzeni Danutával

2014.04.27. 16:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila hat héten át Portugáliában készült az idei szezonra. Az olimpiai bajnok kenus nem először volt a NELO hajógyártó cég vendége, így számára ismerős volt a közeg, ugyanakkor a felkészülés utolsó két hetét nem megszokott edzőjével Vécsi Viktorral edzette végig, hanem a szintén ott készülő kozák Danutával és mesterével.

„Jó és hasznos volt a portugáliai felkészülés, ezúttal nagyon tetszett az edzőtáborozás. Természetesen voltak nehezebb és könnyebb napok is, de most a munka volt a legfontosabb és amit elterveztünk azt meg is tudtuk csinálni” – mondta a szegedi klasszis. 

Elárulta, a legnagyobb nehézséget a honvágy okozta, hiszen voltak olyan napok, amikor eluralkodott rajtuk a hazai környezet hiánya. „Egyedül az ételekkel volt gondom, sokszor kaptuk ugyanazt. Előfordult olyan is, hogy a reggeli maradékát összesütötték tésztával és azt adták vacsorára. Na ezt, elég nehezen viseltem” – összegezte a gondokat Attila. 

„Az első négy hétben elsősorban a kilométereket gyűjtöttem, majd Danutáékkal a gyorsításon volt a hangsúly. Danával egyébként is jót tudtunk együtt edzeni. Ők másképpen készítik fel az edzéseiket, náluk rövidebb, de intenzívebb edzések vannak, úgy gondolom jól alkalmazkodtam az ő edzéseikhez is” – mondta Attila arról, milyen volt a kétszeres olimpiai bajnok kajakossal a közös munka.

A pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese elmondta, őt feldobja, inspirálja, ha új emberekkel készülhet, mert így kiszakad a monotonitásból. „Fontos, hogy a folyamatos megújulás ott legyen a terítéken. A szervezet is belefásul, ha mindig ugyanazt csinálod ugyanazokkal az emberekkel. Úgy érzem jól tudtunk együtt készülni, bízom benne, fogunk még együtt dolgozni” – összegezte Attila a közös felkészülést.

Attila számára az új környezet és az új edzőpartnerek tavaly szerencsét hoztak, hiszen 2013 tavaszán a nagy rivális Vasbányai Henrikékkel készült, és ez annyira jól sikerült, hogy a nyáron megszerezte harmadik világbajnoki aranyát.

„Terveim szerint az idei válogató után ismét próbálkozom a Henrikékkel is. Ezáltal, hogy két csapathoz is mehetek, kicsit kiszínesedett előttünk a világ, és biztos vagyok benne, hogy ez az előnyünkre válhat” – mondta Vajda, aki a héten Dunavarsányba utazik, ahol háromszor 2000 méteren kell megmérettetnie magát, a szövetség ugyanis így dönti el a Világkupa indulások jogát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr486092633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása