MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Maximálisan elégedett vagyok magunkkal

2013.10.29. 11:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kenukép.jpgVajda Attila a Bajnokok Csapata tagjaként a nyolcadik helyen ért célba a Bécs– Pozsony–Budapest ultramaratoni futóversenyen. Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenusának nem volt „ismeretlen” a pálya, hiszen hatodszor teljesítette a versenyt és az idei volt a legjobb helyezése.

A csapatban Attila mellett Csabai Edvin, Beé István és Kövér Márton mellett Kassai Károly indult a csapatban. „Nem volt könnyű, nem volt egyszerű, de maga a verseny hangulata csodálatos. Négyszer futottam, 12 és 21 kilométer közöttiek voltak a rám jutó etapok. A legnehezebb az volt, hogy a harmadik 20 kilométer után még egyszer kellett futni” – mondta Attila arról, mi volt a legnehezebb.

Elmondta átlagban négy és fél perc alatt futotta le a kilométereket, de az utolsó szakasz a fáradtság miatt egy kicsivel több lett. Összesen több mint hetvenhárom kilométert teljesített a félmaratonnal együtt. Hatalmasat küzdöttek, az első két nap a 7. helyen végeztek, míg a harmadik napon a 8. helyen értek be és összetettben is itt végeztek.

„Maximálisan elégedett vagyok magunkkal, hiszen korábban nem volt olyan, hogy az első tízben legyünk folyamatosan. Minden futásom jobb volt, mint tavaly, igaz idén többet is készültem a versenyre. Most sokkal jobban bírtuk. Nem úgy, mint egy atléta, de készültünk rá” – mondta a háromszoros világbajnok.

Ugyanakkor többször is átesett a holtponton, hiszen öt napon keresztül mindennap teljesíteni a félmaratonhoz közeli távot nem egyszerű. Ilyenkor, ha fáradt is volt a teste, a lába, mindig tovább kellett mennie, hiszen önmaga mellett a csapatért is futott.

Elárulta, a futók között nem sokat számított, hogy egy olimpiai bajnok előzött meg valakit, miként az sem, ha ő lehajrázott másokat. „Tudják a futók, hogy kik vannak az ellenfelek között, és nekik is nagydolog, hogy ugyanúgy megyünk, mint ők. Tisztában vagyunk vele, hogy nem leszünk az első három között, nem szólhatunk bele az élen haladók versenyébe. Mi maga a táv teljesítésével akarunk bizonyítani” mondta Vajda, aki elárulta, a versenyen az akaratnak van a legnagyobb ereje.

Attila novemberben kezdi a felkészülést, a hónap elején NELO meghívásának eleget téve egyhetes hajótesztelésre és edzőtáborba utazik Portugáliába, majd ha hazajött megkezdi a felkészülést a következő szezonra.

„Amikor kijön egy új modell, ilyenkor megkér a NELO, hogy mondjuk el a véleményünket mindenről. Ezeken a teszteken még át lehet szabni a hajókat és egy nap alatt megcsinálnak mindent” – mondta Attila arról, mi kell ahhoz, hogy mindenkinek megfelelő hajó készüljön. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr635604166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása