MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila is csatlakozott a Movember-mozgalomhoz

2013.11.09. 16:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajda_szembol.jpgVajda Attila már a következő idényre készül, azonban az elmúlt hetekben sem pihent, hanem számos sportágban próbára tette magát. Természetesen ezek mind olyan sportágak voltak, melyeket már korábban is űzött, illetve napjainkban is űz. 

Attila szeptemberben a pusztamérgesi futballcsapat színeiben lépett pályára, októberben előbb a SPAQR maratonon állt rajthoz, majd október utolsó hetében - az elmúlt évekhez hasonlóan - a Bajnokok Csapata tagjaként részt vett a Bécs– Pozsony–Budapest ultramaratoni futóversenyen.

„Szerencsére minden sportágat űzhetek, a szerződésemben semmilyen kitétel nincs, semmitől nem vagyok eltiltva. Ennek megfelelően nyugodtan síelhetek is. Igaz ezt nem annyira szeretem, sokkal inkább snowboardozni szoktam” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok

Természetesen nem szokott „hősködni” a sípályákon sem, ennek megfelelően minden biztonsági előírást betart, kesztyűben és protektoros ruhában teszi próbára magát. Attila azonban nem csak a sportolás iránti szeretetéről ismert, hanem arról is, szívesen áll jó ügyek mellé.

Így szinte természetesnek tűnik, hogy ő is csatlakozik a Movember-mozgalomhoz. Magyarország idén ötödik alkalommal csatlakozott a nemzetközi mozgalomhoz, melynek keretében novemberben egy hónapon át növesztik az önkéntesek a Movember Hungary kampány védjegyeként szolgáló, különböző formájú és hosszúságú bajszokat - ezzel hívják fel a figyelmet a férfiak egészségének megőrzésére.

A kampányhoz idén csatlakozott az MKKSZ hivatali szervezetének 3 meghatározó tagja: Ábrahám Attila, Storcz Botond és Csabai Edvin is. A sportolók közül pedig Kammerer Zoltán, Vajda Attila, Dombi Rudolf és Vasbányai Henrik vesz részt az akcióban. Ők heten vállalták, hogy november végéig nem borotválják le a bajszukat.

Magyarországon évente háromezer új betegnél regisztrálnak prosztatarákot. A betegeknek csak a fele gyógyítható. A prosztatarák a magyar férfiaknál a második leggyakoribb betegség.

A mozgalomhoz csatlakozók számára a bajusz egyfajta "kitűző", amelyet büszkén viselhetnek, éppúgy, ahogy a mellrákellenes kampány támogatói a rózsaszín szalagot hordják. A sportág képviselőinek bajusznövesztéséről terveik szerint fényképekkel számolnak majd be a hónap folyamán a hazai szövetség, az MKKSZ facebook-oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr555621997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása