MOL csapat Kenu Blog

Már most tetszik London

2010.10.19. 11:36 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A kenus olimpiai bajnok Vajda Attila október elején egy hetet töltött Londonban, hogy feltérképezze a két év múlva esedékes ötkarikás játékok kajak-kenu pályáját. Emellett természetesen bejárta az angol fővárost, és átugrott Párizsba is. Az edzéseket mindenki előtt elkezdte, a celebségre viszont nem vágyik.

„Korábban már jártam Londonban, sok mindent láttam már, de ettől függetlenül ismét körbe jártam a várost, a fontosabb helyszíneket megnéztem. Versenyek után mindig van egy kis pihenőnk, ilyenkor van idő elutazni valahova, most éppen a következő olimpia helyszínét, Londont néztem meg” – mondta Vajda Attila, aki egy hetet töltött az angol fővárosban.Vajdának tetszett London, sokkal szebbnek tartja, mint mondjuk Párizst, ahova egy rendezvény miatt átruccant. Véleménye szerint az emberek kedvesek, segítőkészek, úgy véli ez annak köszönhető, hogy igen magas a külföldi munkavállalók aránya. „Szép, tiszta, igényes. Bár nagy a nyüzsgés, jól átlátható”.  

 Az olimpiai bajnok kenus elmondta, tetszett neki az olimpiára tervezett versenypálya is. „Igényes, szép, de még van mit fejleszteni rajta, pedig már 2006-ban átadták. Szerencsére még van két év az olimpiáig. Első látásra nagyon furcsa, hogy egysíkú és nincsenek mellette dombok. Még fákat se nagyon látni, inkább csak cserjéket. Ettől függetlenül szép. Még nem eveztem rajta, de ránézésre jó”.

 Vajda úgy gondolja, ha ki akarja próbálni, biztos lesz rá lehetősége, csak kommunikáció és időpont egyeztetés kérdése az egész. Ellenben 2012-es londoni terveiről nem szívesen beszél, hiszen nem szokott előre ígérgetni. Célja egyértelműen egy olyan eredmény elérése, amit ő is jónak tart. 

 Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben jól megérdemelt szabadságát töltötte, már hiányzik számára a mozgás, önszorgalomból előbb kezdte az edzéseket, mint a többiek. Mindennap fut, mert tervei között szerepel az októberi budapesti maratonin való részvétel, azt követően pedig irány a portugáliai edzőtábor.

 „Alapvetően gyorsan visszaállok a munkába, de azért az eleje mindig nagyon nehéz, el kell telnie egy kis időnek, hogy „élvezzem” a kenuzást”. Az edzések egyhangúságát más sportokkal színesítik, a téli időszakban sokat futnak, úsznak, kondiznak, előfordul, hogy fociznak, de e mellett még nagyon sok különböző mozgás társul az edzésekhez.

 A magánéletét tabunak tekinti, szándékosan nem beszél róla sehol, nem is szereti, ha ezt a témát feszegetik. Annak ellenére, hogy fiatal, sikeres, nem vágyik rá, hogy a televíziók bulvárműsorában szerepeljen, nem tartja magát celebnek.

 „Csak olyan dolgokkal kapcsolatban szerepelek, amihez társul értelem, vagy segítőkészség, ahol valóban az a lényeg, hogy mennyit tudsz és nem az, hogy mennyire tudsz hülyét csinálni magadból. Még vannak terveim, ha már ezeket elértem, akkor lehet, hogy én is "meghülyülök", de addig még azt szeretném, hogy így legyen”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr912383148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása