MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila négy hétig Portugáliában készül a szegedi vb-re

2011.02.17. 19:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila már eddig is erejét megkétszerezve készült az augusztusi szegedi kajak-kenu világbajnokságra. A népszerű kenus a decemberi betegsége miatt kiesett időt próbálja meg az eddiginél is intenzívebb edzésmunkával bepótolni.

Korábban úgy nyilatkozott, minden téli felkészülésnél arra gondol, hogy abbahagyja a kenuzást, idén azonban külön erőt ad neki, hogy Szegeden lesz a vb, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is.

Így az olimpiai bajnokot az sem zavarja, hogy a hétvégén négy hetes portugáliai edzőtáborba vonul. „Már megszoktam, hogy ilyenkor mindig elutazunk valahova pár hétre. Az otthoniakat ez jobban megviseli, m int engem, de ez legyen az ő bajuk” – mondta nevetve.

Saját bevallása szerint jól bírja az ilyen hosszabb felkészüléseket és az összezártságot is, hiszen amikor hét hétig volt Ausztráliában, akkor se volt senkivel semmi gondja. A jelenlegi tervek szerint 14-en mennek, és idejük nagy részét természetesen az edzések teszik ki.

„Másra nagyon nem is lesz lehetőségünk, hiszen szinte teljesen el leszünk zárva a világtól. A legközelebbi falu is 15 kilométerre van, így a szabadidőmben leginkább pihenni fogok” – mondta Vajda.

A fentiek tudatában így nem is meglepő, hogy az edzőruhákon kívül nem is visz sok egyéb ruhaneműt, hiszen nem sok külön programjuk lesz.

Attilát nem mellékesen a hazai szövetség tavaly az Év kenusának választott. Az ünnepélyen azonban nem tudott ott lenni, mert kisebb ínyműtétet hajtottak végre rajta, de ismerve őt, sokkal jobban bosszantotta volna, ha edzéseket kell kihagynia a beavatkozás miatt.

A szegedi világbajnokságon egyébként változik a lebonyolítási rend, igazodva a 2012-es olimpia programjához, három naposak lesznek a döntők. Pénteken a férfi 1000 méteresek és női K-4-es 500 méteres fináléit, szombaton a női 500 méteres számok, a kenu páros 1000 méter és a férfi 1000 négyes, míg vasárnap a 200 méterek, az 5000 méter és a váltó kerül megrendezésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr972668810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása