MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila csodálatos helyen edzőtáborozik

2011.02.28. 20:22 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vasárnap óta Portugáliában készül Vajda Attila. A népszerű kenus Vécsi Viktor és Solymár László tanítványaival Aveiróban, a NELO portugáliai központjában készülnek egy egész hónapon keresztül.

A sportolók a hazainál jobb időjárási körülmények között, egy minden szempontból tökéletesen felszerelt komplexumban készülhetnek az idei szezonra és annak fő versenyére, az augusztusi szegedi világbajnokságra.

Bár Attila az utazás előtt úgy fogalmazott, 15 kilométer a legközelebbi város, így az edzések mellett leginkább csak pihenni tudnak, bemutatjuk, hol is tölti a következő hónapot az olimpiai bajnok kenus.

Aveiro Portugália északnyugati részén található, az ország középső régiójában. Jelenleg 55 000 lakosa van és az ottaniak szerint a város hangulata leginkább Velencéhez hasonlítható.

A víz itt is jellemző a városra és környékére. Aveiróban fehér házak övezik a kék lagúnákat, melyeket a számtalan színes csónak tesz impozáns látvánnyá. A közelben található számos kis szigeten gazdag növényzet található és a közelben van a Sao Jacintó természetvédelmi terület is.

A tenger szerelmeseinek pedig közel van Costa Nova, amely turisztikai látványosságai mellett a szörfösök kedvenc kirándulóhelye. A város két leghíresebb épülete a Convento de Jesús domonkos kolostor és a Cathedral of São Domingos múzeum egyaránt a 15. században épült.

De számos látogató érkezik a néhány kilométerre fekvő Ílhavo tengeri múzeum és a híres Vista Alegre porcelángyár miatt is. Aveiro közelében található az Ibériai félsziget legmagasabb világítótornya is.

A várost természetesen számtalan étterem, kávézó és bár teszi színesebbé, melyekben elsősorban a halételek dominálnak. Ezek alapanyagait a híres Praça do Peixe halpiacról szerzik be, melyen a tenger gyümölcseinek szinte minden válfaja megtalálható.

Aveiró a 10. században számított forgalmas kikötőnek, virágzásának két legjelentősebb forrása a sóbányászat és a tőkehal voltak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr602699337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása