MOL csapat Kenu Blog

Minden eddiginél jobb lesz a szegedi kajak-kenu vb

2011.04.06. 23:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az idei év legjelentősebb hazai sporteseménye a szegedi kajak-kenu világbajnokság, amely egyben kvalifikációs verseny is a 2012-es londoni olimpiára. Az augusztusi esemény apropóján támogatói szerződést kötött Szeged város önkormányzata és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A szerződés értelmében a város 50 millió forinttal járul hozzá a Maty-éren rendezendő, világbajnokság lebonyolításához.

„Szeged számára rendkívül fontos befektetés a rendezvény, hiszen világszerte ismertté teszi a várost. Az előrejelzések szerint mintegy 90 ország 2000 sportolója érkezik majd a dél-alföldi városba” – mondta Botka László Szeged polgármestere az ünnepi esemény sajtótájékoztatóján.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke szerint nemzetközi szinten is nagyon kedvelik a szegedi pályát a versenyzők, de emellett a város és környékének vendégszeretete is nagy vonzerő. A vb-n mozgássérült versenyzők is indulnak, az ő fogadásukhoz szükséges akadálymentesítés is kiépült, ez szintén egyedivé teszi a helyszínt.

Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára, és a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője kiemelte, az előkészítés jól halad, a cél pedig az, hogy minden eddiginél jobb körülmények között tudják fogadni a versenyzőket.

Már most látszik, hogy rendkívül nagy a szurkolói érdeklődés, szálláshely szempontjából részben már kinőttük Szegedet, de a térségben megvalósult közelmúltbeli infrastrukturális fejlesztések révén nem lesz probléma ezen a területen sem” – mondta Schmidt. Ezt jól bizonyítja, hogy a tervek szerint a máig emlékezetes 2006-os vb-hez képest ezerrel több ülőhelyet tudnak biztosítani, ami 11 ezer néző elhelyezését teszi lehetővé a pályánál.

Storcz Botond, a válogatott szövetségi kapitánya elmondta, az elmúlt hetekben külföldön edzőtáborozó válogatott versenyzők legtöbbje már itthon van, és itt folytatja az edzéseket. A vb-felkészülés utolsó fázisa a tervek szerint Szegeden zajlik majd, a versenyt megelőző három hétben a magyarok már ott tréningeznek majd.

Vajda Attila már több mint egy hete itthon van és „ős-szegediként” természetesen a Maty-éren készül az augusztusi versenyre. „A felkészülésünknek két része van, a portugáliai edzőtáborban az állóképességen volt a hangsúly, a mostani, áprilisi tréningeknek pedig a felgyorsítás a cél” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

Attila elárulta, a mostani időszaknak elsősorban a pályán való mozgás és a kiélezés a célja. Erre szükség is van, hiszen májusban már Világkupa futamokat rendeznek, június 17-én pedig a belgrádi Európa-bajnokságon kell rajthoz állniuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr882806000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása