MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila betegsége miatt kihagyja a hétvégi versenyt

2011.05.03. 19:18 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 

Vajda Attila a remekül sikerült portugáliai felkészülés és az itthon elvégzett jelentős munka ellenére kihagyja a hétvégi szegedi tájékoztató versenyt. Az olimpiai bajnok kenus ugyanis megbetegedett, jelenleg antibiotikumot szed és edzenie sem szabad.

„A szél miatt van az egész. Az elmúlt időben elég szeles, hűvös pályákon edzettünk, és valószínűleg ott fáztam meg annyira, hogy jelenleg gyógyszert kell szednem. Ennek köszönhetően az állapotom és a hangulatom is igencsak változó” – mondta Vajda.

Lelkileg különösebben nem viselte meg a betegség, hiszen saját bevallása szerint neki mindig augusztusra jön ki a csúcsformája. Ennek ellenére természetesen nem örül a betegségnek, mert úgy érzi, az eddig elvégzett munka nagyon jól sikerült.

„Jó úton vagyunk, ilyen jó tavaszom még nem volt. Végre jól sikerült minden, eddig a betegségek, sérülések is elkerültek. Az elmúlt évekhez képest mindent úgy tudtunk megcsinálni, ahogy elterveztük, semmit nem kellett változtatni. Az egyetlen, amire panaszkodhatnék, az a szél”.

„A hétvégi versenyt ugyan kihagyom, de a két hét múlva esedékes válogatóra már teljesen jól leszek. Most is mindennap mozgok, hogy az izmaim ne álljanak le, és ha felépültem, minél hamarabb visszanyerjem a formámat” – mondta az egyik legnépszerűbb és legkaritatívabb magyar sportoló.

Attila tervei között az egyes 1000 méter mellett, a kétszáz egyes és s kétszázas váltó is szerepel. Ugyanakkor felmerült annak a lehetősége is, hogy az egyes mellett ezer méter párosban is rajthoz áll Varga Dáviddal.

Vajda szerint a páros sokat segít az egyes felkészülésén is. És Varga Dáviddal jól összehangolódtak. Elsődleges még mindig az 1000 méteres egyes, de a következő években a páros is ugyanolyan jelentős szerepet kaphat az életében.

„Van benne lehetőség, hiszen kevés gyakorlás után, kicsi munkával is jó időt mentünk már az edzéseken. Ha így folytatjuk, akkor a 2016-os brazíliai olimpiára már olyan párost alkothatunk, amely magabiztosan indulhat versenybe akár az aranyéremért is”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr322875206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása