MOL csapat Kenu Blog

Attila egészségesen várja a hétvégi válogatót

2011.05.18. 19:21 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Péntektől újabb jelentős versenyeket rendeznek Szegeden a Maty-éren, hiszen a férfi kajakosok múlt heti versenye után, ismét itt bonyolítják le a női kajakosok és kenusok válogatóversenyét. A férfiak kenu szakágában azonban csak az olimpiai számokban Eb és vb válogató ez a hétvége.

Két hete ugyan a kenusok is részt vettek egy tájékoztató versenyen, de a legjobbak – köztük Vajda Attila - kihagyta ezt a versenyt. Míg mások a felkészülés miatt, Attila vírusos betegsége miatt maradt távol a viadaltól.

Így nem volt meglepő, hogy a C-1 1000 méteres számát a győri Varga Dávid nyerte, aki a tervek szerint éppen Vajdával akar párosban indulni. Attila a szövetség honlapjának elmondta, jelenleg jól van, bár sokat kivett belőle ez a betegség. A hét eleje óta azonban ismét száz százalékosan készül, minden rendben van vele. 

„Tavasszal én általában nem szoktam olyan jó formában versenyezni, így jól tudom, érhetnek meglepetések ezen a válogatón. Az ellenfeleim közül igazából senkiről semmit nem tudok: nem tudom hol tart Sarudi Pali, és azt sem, hogy Varga Dávid mire lesz képes egyesben ezen a versenyen” – mondta az olimpiai bajnok kenus

Hozzátette, számára az a fontos, hogy nagyon jó pályát menjen, mert már nagyon hiányzik ez az érzés. Ha most az elvárásai szerint versenyezne, az egy kis önbizalmat és sok-sok lendületet adna neki az idényre.

A párosban egyáltalán nincsenek elvárásaik, hiszen foglalkoztak vele, de nem annyit, hogy hatalmas célokat fogalmazzanak meg. Elismerte, hogy Dávid remek partner, jól kiegészítik egymást, és majd meglátják, hogy ez mire lesz elegendő.

Azt azonban nem érti, hogy  Sokak számára miért furcsa, hogy párossal is próbálkozik, hiszen korábban Joób Mártonnal  ifjúsági Európa-bajnokok voltak és U23-ban is szereztek egy ezüstérmet.

Attila mellett a hétvége másik „sztárja” Kozmann György lehet, aki két éves kihagyás után tért vissza a sportágba, és hangolódott ismét össze olimpiai bronzérmes párjával, Kiss Tamással. Így a Vajda-Varga kettősnek a Sáfrán testvérek mellett, valószínűleg velük is meg kell küzdeniük párosban.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr432914667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása