MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila ismét jótékonykodott

2011.07.11. 21:56 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Negyven nap múlva kezdődik Szegeden az év talán legjelentősebb sporteseménye, a MOL kajak-kenu világbajnokság. Az olimpiai bajnok Vajda Attila teljes erejével készül az augusztusi versenyre, ha pedig van egy kis ideje, azt próbálja pihenéssel tölteni.

Az elmúlt héten azonban a pihenés mellett egy jótékonysági rendezvényen is részt vett. A Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek” adománygyűjtő akciójában a MOL világbajnokság háziasszonyával, Douchev-Janics Natasával a mélyszegénységben élő gyerekek számára gyűjtöttek adományokat Szeged belvárosában, a Dugonics téren.

A szervezet több nagyvárosban is meghirdette rendezvényét, és a szegedi eseményen az olimpiai bajnok sportolók mellett, népszerű színművészek - Csákányi Eszter, Hernádi Judit – is közreműködtek.

Az esemény apropóját az adta, hogy Magyarországon a lakosság körülbelül 7%-a él szegénységben. Az ezekben a családokban élő százhúszezer gyerek közül, – hazai és nemzetközi szervezetek szerint – húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jut ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek időszaka.

Vajda számára nem újdonság ilyen eseményen részt venni, hiszen már korábban is többször vállalt karitatív szerepet, így például tavaly több sportolótársával egyetemben lefutotta a Bécs-Budapest Szupermaratont is amelyen az árvízkárosultak számáéra gyűjtöttek adományokat.

Szegeden egyébként javában folynak a munkálatok, hiszen bő egy hónap múlva már a sportolók veszik birtokukba a Maty-ér pályáit. Az augusztusi világbajnokságra teljesen megújul az olimpiai vízicentrum. Ennek köszönhetően a céltornyot már teljesen „szétverték”, és a hajótároló kibővítése is zajlik. Szintén épül az átjáró a VIP-rész és a lelátó között.

A vb-re eddig kilencven ország regisztrált, míg a jegyek értékesítése folyamatosan és jól halad, hiszen az A és B lelátóra szóló belépők nagy része már gazdára talált.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr183058824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása