MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila: Ha kell, a kérésemre, darabjaira szedik a hajót

2013.11.14. 18:07 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

vajdaninja.jpgVajda Attila az elmúlt hetek megerőltető eseményei – többek között a Bécs– Pozsony–Budapest ultramaratoni teljesítése - után az elmúlt héten Portugáliába utazott, hogy a világ első számú verseny és túrahajó építő vállalatánál a NELO-nál tesztelje a következő szezonra szánt hajóját.

Ezeken a teszteléseken elsősorban a legújabb fejlesztéseket, újításokat mutatják meg neki, hiszen azon a szinten melyet ő képvisel, már a legkisebb apróságok is sokat – akár másodperceket – jelenthetnek. Ezt azonban a NELO nem minden versenyzővel csinálja személyesen végig, ez csak azoknak a privilégiuma, akik már letettek valamit az asztalra. Attila eredményei alapján szinte természetes, hogy ő nem kapja a hajóját, hanem vele együtt „készítik” el.

„Szerencsére évek óta tart ez a kapcsolat, és úgy gondolom ezzel is éreztetik velem, hogy nem csak egy versenyző vagyok a sok közül, hanem egy olyan kenus, akinek adnak a szavára” – mondta Attila, aki fantasztikus körülmények között segíti saját hajóját előállítani Villa de Condéban a Nelo központjában.

A háromszoros világbajnok elmondta, tudja jól, hogy saját munkáját könnyíti meg ezzel az úttal, míg a gyártónál tisztában vannak vele, az ő véleménye is sokat segít a mostani és a jövőbeni fejlesztések során.

„Furcsa, hogy szinte minden kérésemet azonnal teljesítik, és ha kell, akár darabjaira szétszedik az adott hajót, hogy átállítsanak benne valamit. Nagyban hasonlít a Forma 1-hez, hiszen ott is a pilóták mondják meg, mi az ideális beállítás a számukra, és ezúttal itt is mindenki azért dolgozik, hogy nekem minél jobb legyen a hajóban” – mondta a pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmese.

Attila elmondta, egyszerre több hajót is tesztel. Mindhárom más típusú, mégis ezek eredményei alapján lesz kész az új kenuja. Minden nap más beállítások vannak, melyeket számítógépre visznek, és a rendszer segítségével minden nap kiértékelik a legújabb beállításokat.

A szegedi klasszis elmondta, a szakemberek és ő is akkor a legboldogabb, amikor az elképzelései találkoznak a számítógépen kapott eredményekkel, hiszen akkor azzal az adott beállítással már nem kell foglalkozniuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr675633885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása