MOL csapat Kenu Blog

Rekordlétszámú csapat a kajak-kenu vb-n

2011.07.26. 13:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Már egy hónap sincs hátra a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságig, és eddig 92 ország adta le a nevezését a versenyre. Az év talán legjelentősebb hazai sportrendezvényén a négy paraversenyzővel együtt 48 fős magyar válogatott indul. Ez pedig rekordnak számít a vb-k történetében.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hétfőn mutatta be a versenyen induló versenyzőit. A sajtótájékoztatón Baráth Etele, a szövetség első embere elmondta: nemcsak létszámban, hanem korösszetételben is különleges ez a mostani együttes.

Ez való igaz, hiszen rajthoz álló magyar versenyzők közül a legidősebb a 39 éves Beé István, de helyet kapott a gárdában a nála huszonkét évvel fiatalabb ifjúsági olimpiai bajnok Tótka Sándor is, aki szerdán ünnepli 17. születésnapját.

Az MKKSZ elnöke kiemelte, reméli minden versenyző átérzi milyen nagy lehetőség előtt is áll, hiszen a jövő évi londoni olimpia indulási jogainak mintegy nyolcvan százaléka a hazai rendezésű vb-n talál gazdára. Baráth szerint ilyen nagy jelentőségű viadal előtt még soha nem állt a magyar válogatott.

Storcz Botond szövetségi kapitány számszerűsítette az elvárásokat, ő a londoni kvóták megszerzése mellett tíz érem megszerzését tűzte ki célként a csapat elé. Mint elmondta, tisztában van vele, hogy tizenhat újonc is van a csapatban, ugyanakkor a mérleg másik oldalán nyolc olimpiai aranyérem található.

Schmidt Gábor, a szervezőbizottság elnöke elárulta, az első vendég válogatott, a japánok már pénteken megérkeznek Szegedre. Schmidt kiemelte, a vb-n professzionális szolgáltatásban lesz része mindenkinek, míg a televíziós közvetítések során egy új kamerarendszernek köszönhetően az öt évvel ezelőtti szegedi vb-nél is látványosabb lesz a közvetítés.

A felújított Maty-éri létesítményt pedig a tervek szerint augusztus 4-én adják át. A nemzetközileg is elismert Maty-éren végrehajtott összesen 450 millió forintos állami támogatással megvalósuló felújításra azért volt szükség, mert a létesítmények elavultak voltak, állapotuk sok esetben az alapfeladatok ellátására sem volt alkalmas.

A felújításoknak és átalakításoknak köszönhetően hangsúlyos szerepet kapott az akadálymentesítés, aminek köszönhetően kerekesszékkel is könnyen lehet majd közlekedni a létesítmény teljes területén.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr753100654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása