MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila fáradt, de már várja a szegedi vb-t

2011.08.03. 23:19 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila jelenleg is szegeden készül az augusztusi világbajnokságra. A népszerű kenus szerint jó úton járnak, a felkészülés a megfelelő ütemben halad. Még nincs a topon, de tudja jól, még nem is kell ott lennie. A múlt hét így is nagyon kemény munkával telt.

„Ezen a héten már a gyorsításon van a hangsúly, ennek köszönhetően sokkal jobbak az eredmények, mint a múlt héten. Egy dolog hátráltatja csak a felkészülést, hogy eléggé lent van a víz. Így az eddigi munka alaposan igénybe vette a szervezetemet, jobban elfáradtam, mint máskor a munka ezen szakaszán” – mondta az olimpiai bajnok kenus.

A folytatásban a gyorsítás mellett a taktikán van a hangsúly, ahogy mondta, most építik fel az egész versenyét. A versenyt megelőző héten azonban már nincs edzés, akkor amolyan „kiéheztetés” zajlik. Arra természetesen nem tud felkészülni, mint ami a belgrádi Európa-bajnokságon volt, amikor kétszer is visszalőtték az 1000 méteres egyes döntőjét.

Az borzalmas volt. Elmentél száz métert – akkor adott bele a legtöbbet, az veszi ki a legtöbb erőt belőled – és visszahívnak. És ezt kétszer is „eljátszották”. Szegeden ilyen biztos nem lesz, itt sokkal jobbak a rajtgépek. Én nem vagyok egy izomkolosszus, talán csak a reakcióidőm jó, de Belgrádban még én is átmentem rajtuk” – mondta Vajda.

Attila tisztában van vele, hogy miként neki, úgy más versenyzőknek is a vb – amely kvalifikációs verseny is a jövő évi olimpiára – az év fő versenye. Éppen ezért sokkal nehezebb lesz már a döntőbe is bekerülni. Véleménye szerint nem elképzelhetetlen, hogy akár négy középdöntőre is szükség lesz, hogy kialakuljon a döntő mezőnye.

Ugyanakkor a sikeres szereplésben nagy szerepet játszhatnak a szurkolók. „Rá kell hangolódni arra a hangulatra, ami ott vár majd minket a Maty-éren. A szurkolás nagyon sokat számít, megtöri azt a légtért, amiben addig jóval csendesebben gyakoroltunk. Van, akit ez megzavar, de remélem, engem feldob majd”.

Attila korábban nemtetszésének adott hangot, amiért egy követhetetlen – és másokkal be nem tartatott – szabály miatt nem indulhat az 5000 méteres távon is, de mostanra úgy ítéli meg, nem foglalkozik vele, csak a saját dolgára koncentrál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr833123916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása