MOL csapat Kenu Blog

Vajda Attila utolérhetetlen volt

2011.08.19. 09:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az olimpiai bajnok kenus a szegedi MOL kajak-kenu vb-n a legjobb idővel került a döntőbe.

Vajda Attila magabiztos versenyzéssel kvalifikálta magát a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon a pénteki fináléba. A magyar kenus előbb az előfutamban, majd a középfutam során is a leggyorsabbnak bizonyult.

Az előfutam során három másodpercet vert a második helyen célba érő bolgár Deyan Georgievre, majd a középfutamban – ugyanis ebben a versenyszámban ugyanis a nagy mezőny miatt nem lehetett egyből a döntőbe jutni – a francia Mathieu Goubel „kapott tőle” majd négy másodpercet.

Ezek után nem meglepő, hogy nem csak a magyar, de a külföldi újságíróknak is ő volt az első számú célpontja. Attila pedig állta a rohamot, hiszen mindenkihez kedves volt, nem a sablonokat puffogtatta, majd miután végzett a magyar interjúkkal, angolra váltott. 

Elmondta többek között, hogy tisztában van vele mekkora az elvárás az irányába, ugyanakkor érzi is a feléje áradó szeretetet. Ennek is köszönheti, hogy az előfutamban a tőle megszokott pazar hajrával hagyta ott a mezőnyt.

„Azért szeretek Szegeden versenyezni, mert ha én odateszem magam, és a közönség is odateszi magát, abból mindig valami jó kerekedik ki” – mondta vidáman a verseny hivatalos honlapján.

Vidámsága továbbra is megmaradt, hiszen az interjúk után előbb lelocsolta magát ásványvízzel, majd újra vízre szállt „levezetni”. Azonban észrevette a hosztesz hölgyeket, akiket lapátjával többször is lefröcskölt. Az egyébként roppant dekoratív hölgyek először megijedtek, majd amikor látták ki volt az elkövető, ők is csak nevettek.

Elégedett volt Storcz Botond szövetségi kapitány is, aki a nap végén a vb hivatalos honlapján összegzett. Valamennyi egységet dicsérte, de Vajdát külön kiemelte. Véleménye szerint nagyon meggyőző volt, a legjobb időt produkálta mind a két futamban, ami kifejezetten jó előjel a döntő előtt

A férfi kenusok 1000 méteres döntőjét pénteken fél ötkor rendezik, közvetlenül utána pedig a női kajak négyes döntője következik, ahol a magyar egység  - Kovács Katalinnak – címvédésre készül.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr853163647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása