MOL csapat Kenu Blog

A MOL „létrehozta” a legnagyobb magyar zászlót

2011.08.22. 11:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság fő szponzora Magyarország legnagyobb vállalata, a MOL. Ezek után nem csoda, hogy az olajcég nem csak a versenyzőknek, de a szurkolóknak is próbált a kedvében járni. Ennek egyik – roppant látványos - megoldása volt, hogy a szurkolók között piros, fehér és zöld pólókat és sapkákat osztottak szét.

Mindössze annyit kértek cserébe, hogy a szurkolók úgy foglalják el helyüket, hogy a pólókból egy hatalmas méretű magyar zászló alakuljon ki. Ez sikerült is, és a mintegy ezer pólóból talán az ország legnagyobb élő nemzeti zászlaja keletkezett.

„Az ötlet nem új keletű, még annak idején Talmácsi Gábor egyik brnoi futamára találtuk ki egy partnercéggel közösen és akkor a magyar motorosnak szurkoltak ilyen „egyenruhában” a honfitársai. Természetesen a hazai szövetséggel egyeztettünk, és ők is jó ötletnek tartották” – mondta Kelenvölgyi Ágnes a MOL szponzorációs vezetője.  

Azért a szombati versenynapra szervezték az akciót, mert úgy gondolták akkor lesznek a legtöbben és így akkor lesz a leglátványosabb az élőkép. A számításba mindössze annyi „hiba” csúszott, hogy a döntőkre mindennap teltház volt az egyébként remekül megszervezett világbajnokságon.

Ezt nem csak a magyaros önérzet mondatja, de így gondolja José Perurena López, a nemzetközi szövetség (ICF) elnöke is. A spanyol sportdiplomata úgy fogalmazott, abszolút elégedett, hiszen a hétvégi döntők több mint 15 ezer néző előtt zajlottak és több mint 400 tudósító számolt be az eseményről, ami szintén rekord a sportág történetében. 

Perurena kiemelte, hogy az elmúlt évi vb-hez képest a női kenus szakágban volt tapasztalható a legnagyobb előrelépés, ami szerinte nagyban köszönhető annak a háromhetes magyarországi edzőtáborozásnak, amelyet az ICF szervezett a vb előtt. Hozzátette, szintén újdonság volt a para kajak-kenusok vb-szereplése, ami azért különösen fontos, mert a sportág 2016-ban debütál a Rio de Janeiró-i paralimpián.

"Ez egy különleges vb volt. Egyrészt az olimpiai kvalifikáció, másrészt a rekordlétszámú induló miatt” - mondta Perurena, aki külön köszönetet mondott azért, hogy a magyarok beugróként az eredetileg kijelölt franciaországi helyszín helyett egy év alatt ilyen világbajnokságot szerveztek. 

A MOL egyébként a hazai elit mellett fiatalokra is figyel, hiszen a vb-n külön díjazta a legfiatalabb érmes versenyzőt, és ebbe nem csak a magyar, hanem a nemzetközi mezőny is beletartozik nemtől függetlenül.

A hétvége egyik nagy meglepetésembere és a MOL Kajak-Kenu Világbajnokság legfiatalabb női érmese (C-2 500 m, 3. hely) Takács Kincső lett, így vasárnap ő vehette át a MOL különdíját.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr623170324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása