MOL csapat Kenu Blog

Vajda a maratoni vb-vel kezdi az olimpiai felkészülést

2011.10.13. 12:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila legközelebbi versenye a szingapúri maratoni kajak-kenu világbajnokság lesz. A szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon aranyérmet nyert kenus síkvízen már többször bizonyított, de ez lesz az első maratoni vb-je. 

Az október 21. és 23. között megrendezendő versenyen részt vevő a magyar csapatba a rutinos maratonisták mellett nem Vajda az egyetlen síkvízi versenyző. Hazánkból összesen 36 versenyző vesz részt az ázsiai viadalon. 

Hüttner Csaba a magyar válogatott kapitánya a szövetség honlapján úgy fogalmazott, a magyar kajak-kenu sportnak kellemes emlékei lehetnek Szingapúrról, hiszen a 2010-es ifjúsági olimpián két aranyérmet nyertek. 

Maga a helyszín egyedülálló lesz, Szingapúr belvárosában, a Forma-1-es pálya tribünje előtt jelölték ki a „futószakaszt”. Minden számban két magyar egység áll rajthoz, de a szövetség csak az A egységeknek tudja állni a teljes költséget. Előzetesen nem bocsátkozott esélylatolgatásba, de úgy véli, annyi rutinos versenyző van a csapatban, hogy bízik a jó eredményekben, érmekben. 

 „Tulajdonképpen a maratoni világbajnoksággal, illetve a vb előtti edzésekkel elkezdtem az olimpiai felkészülést. Eddig túl jó emlékeim nincsenek maratoni vb-ről, utoljára 2003-ban indultam, de akkor nem sikerült befejezni a versenyt. Igazából sem egyesben, sem párosban nem tudok konkrét célokat megfogalmazni. Rengeteget számít majd, hogy milyen lesz az idő Szingapúrban” – mondta a szövetség honlapján Vajda, aki nem titkolta, őt is motiválta a helyszín, amikor az indulás mellett döntött. 

Az olimpiai bajnoknak valószínűleg nem kell motiváció az ötkarikás játékokra való felkészülés során, de biztos jóleső érzéssel tölti el, hogy a Magyar Suzuki Zrt.-től, a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú szponzorától új autót kapott. 

A Magyar Suzuki összesen 45 autót ajándékozott a 2012-es olimpiára készülő sportolóknak, és a Swiftekből és Kizashikból flottából a kajak-kenusok közül Attilán kívül Benedek Dalma, Douchev-Janics Natasa, Csipes Tamara, Kammerer Zoltán, Kozák Danuta, Kozmann György, Szabó Gabriella, és Attila edzője Vécsi Viktor is kapott. 

Attila Szegeden pazar teljesítménnyel megszerezte második világbajnoki címét – és az olimpiai indulás jogát -, de rajta kívül a kenusok közül senki nem tudott olimpiai kvótát szerezni. Természetesen a továbbiak megszerzéséről nem mondott le a szakág vezetése, a napokban speciális edzőtáborban próbálják a legjobb hazai kenusokból összeállítani az olimpiai kijutásra képes párost. 

Ennek érdekében 13 kenus – köztük az olimpiai bronzérmes Kozmann György és Kiss Tamás - készül Dunavarsányban, ahol a szövetségi kapitány Storcz Botond az olimpiai bajnok Vaskuti Istvánnal és a világbajnok Hüttner Csabával közösen próbálja megtalálni azt az összeállítást, amely nyerő lehet a májusi poznani pótkvalifikációs versenyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr303296976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása