MOL csapat Kenu Blog

Csodálatos helyen versenyez Vajda Attila a maratoni vb-n

2011.10.20. 06:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Hétfőn elutazott Szingapúrba az október 21. és 23. között zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon induló magyar válogatott. Ez összesen 36 ifjúsági illetve felnőtt versenyzőt jelent. A hazai szövetség tájékoztatása szerint az ifik között többségben vannak a síkvízi versenyzők, a felnőtt csapatban pedig a maratonista sztárok mellett például az olimpiai bajnok Vajda Attila is indul. 

„Szingapúrról kellemes emlékeink lehetnek, hiszen a 2010-es ifjúsági olimpiáról két aranyérmet is hazahoztunk” – nyilatkozta a szövetség honlapján Hüttner Csaba, aki kapitányként kíséri el Ázsiába a magyar válogatottat. 

Maga a helyszín egyedülálló lesz, hiszen Szingapúr belvárosában, a Forma-1-es pálya tribünje előtt jelölték ki a futószakaszt. A magyar csapat tagja Vajda Attila is, aki síkvízen már mindent megnyert, amit meglehet, - legutóbb szegeden a MOL kajak-kenu világbajnokságon aratott feledhetetlen győzelmet - de maratoni világbajnokságról még nincsen érme. 

Vajda nem titkolja, a vb-részvétel a felkészülés része, hiszen az edzések ezen szakaszában, egyébként is hosszabb távokat mennek, így viszont versenykörülmények között fog evezni. Úgy gondolja, mire hazajön Szingapúrból, olyan állapotban lesz, mint ha végig csinálta volna a felkészülést. 

Szingapúr amellett, hogy különleges és szép helyszín, sajnos meglehetősen messze van mindenhonnan. Emiatt a szokásosnál kevesebb indulóra számítanak a szervezők. Némi bosszússágot már a magyar csapatnak is okozott a nagy távolság. A hetekkel ezelőtt útnak indított kajakok és kenuk ugyanis valamelyik tengeri kikötőben rossz konténerbe kerültek, így csak a világbajnokság után egy héttel érkeznek meg Szingapúrba. 

Szerencsére volt B terv: a pótszállítmány repülővel jut el a világbajnokság helyszínére, így az eredetileg tervezett 18 hajó helyett csak 15 áll majd a csapat rendelkezésére, de ez nem lehet akadálya a jó szereplésnek. A tavalyi világbajnokságon a felnőttek között két arany- és egy bronzérmet nyert a magyar válogatott. 

Ugyanakkor a helyszín valószínűleg kárpótolja majd a magyar versenyzőket, hiszen a Marina víztározó egy ikonikus helyszín Szingapúr déli részén. A versenyeknek ugyanis az üzleti és pénzügyi negyed ad látványos hátteret. A víztározó 2008-ban épült a Kallang Medencében, és érdekessége, hogy keveredik benne a sós és a normál víz, köszönhetően a tengernek és a városból a nagy esőzések után a Kallang és a Geylong folyón befolyó esővíznek.   

A csapatok sorozatosan érkeznek a helyszínre, de a Vajda Attilát leginkább érintő versenyekre a hétvégén 21-én, 22-én és 23-án kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr583311657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása