MOL csapat Kenu Blog

Szegeden vb-t nyerni ugyanolyan, mint az olimpián nyerni

2011.11.26. 12:13 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Vajda Attila hiába nyerte meg idén a MOL kajak-kenu világbajnokságot, nem sokáig ült a babérjain, hiszen nem sokkal később már Szingapúrban, a maratoni vb-n indult. Hazaérkezése után is csak szűk egy hetet pihent, elkezdte a felkészülést a londoni olimpiára. 

„A vízről már bejöttünk, jelenleg a szárazföldi edzések zajlanak. Ez konditermi edzést, úszást, és sok futást jelent. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tisztában vagyunk vele, hogy Attilának milyen munkára van szüksége ilyenkor, mondhatni egy kitaposott úton haladunk” – mondta Vécsi Viktor, Attila edzője. 

Az olimpiai bajnok kenus nemrég arról panaszkodott, hogy edzője újfajta módszerekkel „kínozza”, de Vécsi szerint semmi rendkívülit nem csinálnak, hiszen egy normális edző egy olimpia előtt nem talál ki újat. Az edző szerint a mostani időszak még jobb is, mint nyáron, hiszen akkor sokkal ingerszegényebb az edzés, csak „faltól-felig” evezés van. 

Vécsi szerint tudni kell mi a szisztéma arra, hogy optimálisan felkészüljenek a londoni játékokra. „Csak a fejünkben más a mostani felkészülés, mert tudjuk, mire készülünk, egyébként ugyanolyan intenzitással edzünk, mint tavaly” – mondta a szakember. 

Amíg tavaly a szegedi világbajnokság volt a fő cél, most az olimpia. De az edző szerint nekik Szegeden világbajnoki címet nyerni ugyanolyan, mint az olimpián nyerni. 

„Nyert már olimpiát, így tudjuk milyen érzés, ezt szeretnénk újból átélni. Attila Londonba címvédőként – és friss világbajnokként - utazik, és ennek megfelelően a nemzetközi sajtó is a legnagyobb esélyesként tartja nyílván” – mondta Vécsi. 

Véleménye szerint erkölcsileg egy súlyban van a két verseny, mindössze annyi a különbség a vb és az olimpia között, hogy amíg a vb-győzelemért mindketten csak hónapokkal később kapják meg a jutalmukat, addig az olimpiai sikerért – amely a vb-jutalom több tízszerese - egy hónappal az ötkarikás játékok után. 

(A vb-címért járó jutalomhoz csak a következő év elején jutnak hozzá, hiszen az előző év eredményeinek tükrében kapják meg 12 hónapra előre az állami ösztöndíjat.) 

„Ezt nem a pénzéhség miatt mondom, de mindenki tisztában van vele, hogy az élet minőségi szinten való éléséhez, kellenek az anyagiak” – mondta Vécsi. A felkészülés jelentős része Magyarországion lesz, mindössze kétszer négy hetet töltenek majd Portugáliában a NELO hajógyártó cég meghívásának eleget téve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kenu.blog.hu/api/trackback/id/tr413407756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása